Política 19/09/2019

El Consell de Menorca demana a Thomàs l'aprovació de la llei de la Reserva de la Biosfera

La presidenta Susana Mora també ha destacat la importància de la llei de consells insulars

Ivan Martín
2 min
Thomás i Mora s'han reunit a les dependències del Consell de Menorca situades a Maó.

MaóEl president del Parlament balear, Vicenç Thomàs, ha fet aquest dijous la primera visita oficial a Menorca. La seu del Consell Insular a Maó ha estat l'escenari d'una trobada que ha servit per establir les prioritats de la institució menorquina, així com per mantenir un clima de col·laboració entre ambdues administracions. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha incidit en la importància d'elaborar i aprovar la llei de la Reserva de la Biosfera. Aquesta llei, segons Mora, "ha de garantir el desenvolupament dels principis de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera, i unes polítiques basades en l'eix transversal de la sostenibilitat en relació amb la conservació del medi ambient, el desenvolupament econòmic i el benestar social".

Mora ha destacat la "proximitat" d'institucions com el Govern balear i el Parlament. La presidenta del Consell també ha fet referència a la llei de Consells Insulars: "És estratègica i molt rellevant per a nosaltres". Per la seva banda, Vicenç Thomàs ha incidit que amb aquesta primera reunió es posen les bases per establir i consolidar mecanismes de col·laboració amb el Consell de Menorca, per "acostar el Parlament a cadascuna de les illes que conformen l'arxipèlag balear i la seva gent". Sobre la futura llei de la Reserva de la Biosfera, Thomàs està segur que la seva tramitació "generarà una nova norma que garantirà la compatibilitat de la preservació del medi ambient, el territori i el paisatge amb el desenvolupament econòmic i social de Menorca".

A més, durant la reunió s'ha parlat de la importància de la participació dels diferents consells insulars com a principals institucions d'autogovern de cadascuna de les seves illes. En aquest sentit, Mora i Thomàs han coincidit en la necessitat d'aprovar la nova llei de consells insulars, que, segons el president del Parlament, "donarà més autonomia a les institucions insulars a través de la possibilitat d'exercir iniciatives legislatives davant el Parlament autonòmic".

stats