Política 02/11/2021

El Consell de Menorca i el Govern acorden garantir la connectivitat amb Londres

Easyjet unirà l'illa amb aquesta capital durant l'hivern a partir d'aquest dissabte

Iván Martín
2 min
Imatge dels representants polítics de les illes a la World Travel Market.

El Consell de Menorca i el Govern balear han acordat establir una nova línia de col·laboració per millorar la connectivitat de l'illa amb el Regne Unit. La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) crearan una convocatòria específica de comàrqueting amb companyies aèries amb l'objectiu de dur a terme campanyes que impulsin la programació de rutes per incentivar l'arribada de passatgers fora dels mesos d'estiu.

Aquesta acció seria complementària a l'estratègia de comàrqueting que ja promou l'AETIB per al conjunt de les illes, a la vegada que se sumaria al conveni que la FFTM ja ha tancat amb easyJet per enllaçar Menorca i Londres durant tot l'hivern, per un import de 250.000 euros. De fet, a partir d'aquest dissabte, i fins a final de març estarà operativa aquesta ruta des de l'aeroport de Gatwitck, amb dues freqüències setmanals i amb avions amb una capacitat d'entre 147 i 180 places.

Des de la World Travel Market, Susana Mora ha destacat que es tracta d'una notícia positiva en tant que permet mantenir l'enllaç amb el Regne Unit en un context d'incertesa per a les companyies per la mateixa situació sanitària, l'aparició de noves variants i la tornada dels contagis, i pels dubtes sobre com impactarà el Brexit en la demanda turística: "Hem de continuar fent tots els esforços perquè entenem que la connectivitat és essencial per fer de Menorca una destinació competitiva i també per les oportunitats que brinda als mateixos menorquins el fet de poder estar connectats amb aeroports internacionals".

Una vegada garantida l'operativa hivernal amb el Regne Unit, les accions que es puguin dur a terme en col·laboració amb l'AETIB tenen com a principal objectiu França pel creixent interès que desperta la destinació en aquest mercat i per la demanda que s'està començant a generar fora de temporada, tal com demostra el fet que dues companyies hagin programat vols directes per a aquest mes de desembre. Vueling ja té a la venda places per a un total de cinc vols directes a París entre el 18 de desembre i el 2 de gener, mentre que la companyia Transavia també ha confirmat a la FFTM que unirà Menorca i l'aeroport París Orly durant les properes vacances de Nadal.

stats