Política28/01/2022

El Consell de Menorca declararà dilluns la vela llatina Bé d'Interès Cultural

És un mètode ancestral de navegar impulsat per la força del vent

Iván Martín

MAÓEl Consell de Menorca aprovarà el dilluns la navegació amb vela llatina com a Bé d'Interès Cultural. El ple de la institució declararà de màxim interès cultural aquesta pràctica de navegació, així com els oficis i coneixements relacionats amb aquest àmbit. La proposta compta amb els informes favorables del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Balears, el Consell Científic de l'Institut Menorquí d'Estudis i de la comissió assessora de Patrimoni de Menorca.

Una vegada s'aprovi es notificarà l'acord als ajuntaments de Ciutadella, Maó i Es Mercadal, i a les entitats Amics de la Mar de Menorca i Amics de la Mar del port de Maó. Posteriorment, es traslladarà l'acord a la conselleria de Cultura del Govern Balear per la seva inscripció definitiva en el registre de Béns d'Interès Cultural. També es repetirà aquest procés amb el Ministeri de Cultura i Esports.

Cargando
No hay anuncios

La navegació amb vela llatina és un mètode ancestral de navegar impulsat per la força del vent, que utilitza com a sistema de propulsió una vela triangular, coneguda com a vela llatina. Aquesta pràctica sobreviu a Menorca com una activitat fisicorecreativa impulsada principalment per associacions cíviques dedicades a la salvaguarda del patrimoni marítim de l'illa i és dur a terme amb embarcacions tradicionals com el bot i el llaüt de pesca.