Política 28/01/2022

El Consell de Menorca declararà dilluns la vela llatina Bé d'Interès Cultural

És un mètode ancestral de navegar impulsat per la força del vent

Iván Martín
1 min
Unes persones practiquen la navegació amb vela llatina.

MAÓEl Consell de Menorca aprovarà el dilluns la navegació amb vela llatina com a Bé d'Interès Cultural. El ple de la institució declararà de màxim interès cultural aquesta pràctica de navegació, així com els oficis i coneixements relacionats amb aquest àmbit. La proposta compta amb els informes favorables del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Immaterial de les Balears, el Consell Científic de l'Institut Menorquí d'Estudis i de la comissió assessora de Patrimoni de Menorca.

Una vegada s'aprovi es notificarà l'acord als ajuntaments de Ciutadella, Maó i Es Mercadal, i a les entitats Amics de la Mar de Menorca i Amics de la Mar del port de Maó. Posteriorment, es traslladarà l'acord a la conselleria de Cultura del Govern Balear per la seva inscripció definitiva en el registre de Béns d'Interès Cultural. També es repetirà aquest procés amb el Ministeri de Cultura i Esports.

La navegació amb vela llatina és un mètode ancestral de navegar impulsat per la força del vent, que utilitza com a sistema de propulsió una vela triangular, coneguda com a vela llatina. Aquesta pràctica sobreviu a Menorca com una activitat fisicorecreativa impulsada principalment per associacions cíviques dedicades a la salvaguarda del patrimoni marítim de l'illa i és dur a terme amb embarcacions tradicionals com el bot i el llaüt de pesca.

stats