Política21/11/2018

El Consell de Menorca rep més de mig centenar de propostes per posar fi a l'exclusió residencial

La institució presentarà dissabte al Centre de Convencions del Mercadal les cinc millors propostes seleccionades

Ivan Martín

MaóEl Consell Insular de Menorca ha rebut un total de 55 propostes d'organitzacions, ciutadans i escolars per posar fi a l'exclusió residencial. La màxima institució illenca presentarà dissabte al Centre de Convencions del Mercadal, mitjançant un taller, les cinc millors propostes seleccionades. Cal recordar que aquest procés s'inicià a l'estiu amb una enquesta de percepció sobres les causes que dificulten l'accés a un habitatge digne a Menorca. Posteriorment es va fer un debat en línia que encara continua actiu avui dia.

De les propostes rebudes, una part important fa referència a la manca d'oferta de lloguer, un problema provocat per l'estacionalitat del turisme que du els propietaris a llogar els seus habitatges només durant els mesos d'estiu. Un altre aspecte recurrent per als participants és l'augment de la demanda dels apartaments turístics com a responsable de la gentrificació de Maó i Ciutadella. Finalment, també es recullen les propostes derivades de la construcció d'habitatge públic.

Cargando
No hay anuncios

Les propostes seleccionades pel Consell Insular de Menorca que es presentaran a la cita de dissabte al Mercadal responen a l'oferta de lloguer a treballadors de temporada, els incentius a bancs per adherir les seves propietats a programes de lloguer social i la limitació dels apartaments turístics. També s'han rebut propostes originals com la consistent a controlar la legalitat dels pisos turístics mitjançant robots que escanegin les principals webs de lloguer vacacional.