Residus Urbans
Política 02/11/2023

El Consell de Mallorca congelarà la tarifa de residus urbans en 114,95 euros el 2024

El preu marcat per l'empresa concessionària inicialment era de 225,78 per tona

ARA Balears
1 min
Residus urbans de Palma

PalmaEl Consell de Mallorca subvencionarà amb 43 milions d'euros el sistema de gestió de residus per congelar la tarifa de Residus Sòlids Urbans (RSU) en 114,95 euros per tona el 2024. Així ho ha anunciat aquest dijous el president de la institució insular, Llorenç Galmés, en una roda de premsa en la qual ha declarat que, sense aquesta subvenció, la tarifa quedaria en 225,78 per tona.

Aquesta xifra és la que va proposar el passat mes d'agost l'empresa concessionària del servei i, segons ha explicat el president, "s'injectaran 43 milions d'euros perquè aquesta pujada no sigui una realitat". "No pot permetre que els ciutadans hagin de pagar el doble per la irresponsabilitat de l'anterior Executiu", ha explicat. Així, el president insular ha lamentat la "política irresponsable" i "de terra cremada", ja que l'anterior govern va aprovar una tarifa el 2023 "totalment irreal" i ho van fer "plenament conscients".

Per part seva, la directora insular de Residus, Margalida Roig, ha constatat que s'han trobat amb una "situació extraordinària" perquè la tarifa oscil·la entre un 30% i un 50%, però "mai" s'havia proposat una pujada de prop del 100%. Igualment, Roig ha criticat la gestió de l'antic govern insular perquè "ja sabien a l'abril que hi hauria dèficit" en aquesta qüestió i que en el seu departament "no han vist ni una mesura encaminada per solucionar-lo". A més, ha lamentat que el nou departament de residus "no ha tingut marge de maniobra".

stats