Política03/08/2018

Centenars de persones reben a crits la família Reial

Tot i que a la concentració hi havia gent que protestava contra el Rei i d'altre que donava suport, no s'ha produït cap incident

Efe

PalmaL'esplanada situada enfront del Palau de l'Almudaina i la Catedral de Mallorca ha acollit aquest divendres vespre una concentració de protesta i una contramanifestació en suport al rei, ambdues sense incidències, coincidint amb la recepció dels reis a una representació de la societat balear en el palau real.

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) va ser la primera a convocar una concentració prop del Palau de l'Almudaina per protestar coincidint amb la tradicional recepció.

Els seus partidaris s'han congregat a l'esplanada de l'Almudaina, al costat de les tendes de "souvenirs", amb llaços grocs, banderes republicanes, "estelades" i pancartes demanant la "llibertat ostatges polítics" i reivindicant "Marivent per al museu Saridakis". També han cridat "Visca terra lliure", han corejat consignes reclamant "Llibertat, presos polítics" i han entonat "La Balanguera".

Cargando
No hay anuncios

ASM considera al cap d'Estat "màxim responsable de la pèrdua de llibertats als Països Catalans" i així han volgut manifestar-ho amb motiu de la seva presència a Palma, segons explicaven en la convocatòria de protesta, en la qual ja reclamaven la llibertat dels polítics catalans presos i els reclamats per la justícia a l'estranger.

També han reivindicat la llibertat d'expressió que consideren "perseguida per l'Estat espanyol amb víctimes emblemàtiques com el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc", així com "el dret a decidir de Catalunya i els Països catalans".

Cargando
No hay anuncios

En la concentració han demanat a més la restitució del museu Saridakis en el Palau de Marivent perquè es destini a mostrar al públic les obres col·leccionades per Joan Saridakis, que ho va donar en els anys 60 a la llavors diputació i que avui és residència d'estiu dels reis.