Política 28/05/2019

Company es mostra hermètic sobre el seu futur

El president del PP balear assegura que la seva prioritat és "tancar pactes" a diversos municipis on el PP pot governar

Maria Llull
2 min
El president del PP, Biel Company, acompanyat pel secretari general dels populars, Toni Fuster.

PalmaEl president del PP, Biel Company, s'ha mostrat aquest dimarts hermètic respecte del seu futur al capdavant del partit i com a líder de l'oposició la pròxima legislatura al Parlament balear. Company ha assistit al comitè executiu i la junta directiva autonòmica per tal d'analitzar els resultats del passat 26-M, i no ha volgut ni confirmar ni negar les informacions que apunten al seu abandonament. L'únic que ha deixat clar el president popular és que la seva preocupació més immediata és "tancar els pactes" que donarien el govern de diversos municipis als populars.

"Hem de tancar pactes per consolidar la recuperació territorial del PP", ha dit Company, qui també ha considerat que els resultats de la formació de dretes han estat "molt millors del que deien alguns mitjans de comunicació". Davant les preguntes dels mitjans de comunicació sobre el seu futur, el president dels populars ha insistit que a hores d'ara està "amb els pactes". "Després vindrà el tema, és qüestió de 15 o 20 dies", ha afegit.

Company ha comentat que, malgrat que el seu partit ha de "fer autocrítica", ha de ser "constructiva". Sobre l'atenció mediàtica que ha generat la derrota del PP, ha indicat que és deguda al fet que els populars són "el partit de referència del centredreta" i ha subratllat que sobre altres formacions, com MÉS, no hi ha aquesta pressió perquè "no són un partit de referència".

Sobre el seu lideratge, Company ha assegurat que el projecte del PP "està per damunt de tot". "Els congressos es fan per definir les línies mestres i les persones elegides les han de defensar", ha dit. "Em varen elegir amb un 72% dels suports i el que he fet ha estat defensar les línies mestres del congrés".

Pel que fa a la possibilitat que Company no sigui el cap de l'oposició, el líder popular no s'hi ha pronunciat amb claredat. "Els mitjans fan interpretacions cada dia. Perfecte. Avui havia de dimitir. Però hauré de fer el que trobeu vosaltres", ha apuntat.

El president del PP illenc també ha explicat que té el suport de Pablo Casado. "M'ha dit que està al meu costat per qualsevol cosa que necessiti", ha comentat.

stats