Política09/03/2021

Company acusa Armengol de convertir les Balears en "un banc de proves de polítiques comunistes radicals"

El president del PP balear torna a carregar contra l'expropiació temporal d'habitatges buits als grans tenidors

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha tornat a carregar contra l'expropiació temporal de 56 habitatges buits a grans tenidors i ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, de convertir les Balears "en un banc de proves de les polítiques comunistes radicals de Sánchez i Iglesias". "Expropiar és cercar excuses i falsos culpables, no és cercar una solució", ha dit el popular, a més de posar en dubte els resultats d'aquesta mesura. "Ja veurem com acaba", ha dit. "Arregli primer casa seva, perquè a l'Ibavi té un centenar d'habitatges ocupats", ha afegit.

Segons Company, l'expropiació de pisos a bancs i fons d'inversió durant set anys per destinar-los a lloguer social ofereix "la pitjor imatge per recuperar la inversió" a les Illes, i "causa por i incerteses". "Ara expropien als qui en tenen més de deu, però després ho poden fer als qui en tenen més de cinc o de tres", ha continuat. A més, el portaveu del PP també ha criticat Armengol per afirmar que s'expropien habitatges "a especuladors" i "reunir-se amb ells al Consolat, com amb el president de Bankia". "Deixi de fer demagògia i de dir mentides, perquè l'habitatge a preu digne no s'aconsegueix atacant la propietat privada. Està convertint aquesta terra en un banc de proves de les polítiques comunistes radicals de Sánchez i Iglesias", ha insistit, a més d'afirmar que "el preu de l'habitatge s'ha incrementat un 25% i el de lloguer ha augmentat un 40%" des que Armengol governa.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva bnda, la presidenta ha recordat que la Llei d'habitatge, que inclou aquesta mesura, ja té tres anys i que, després de negociar amb l'Estat, té "garantia de constitucionalitat". "Només parla d'una llei del 2018 quan li escriuen a Madrid el que ha de dir", ha continuat. Armengol no ha parlat en cap moment d''expropiació', sinó d'"agafar l'ús" dels pisos durant set anys. "Pagam un lloguer i donam els habitatges a persones que en tenen necessitat. Jo estic al costat de qui ho necessita", ha dit. "Hi ha d'haver habitatges tancats per apujar-ne el preu? Això és especular", ha continuat la cap de l'Executiu, a més de recordar que, quan el PP governava i Company era conseller, "va aturar 16 promocions i 337 pisos, i va vendre sòl públic per fer hotels". Armengol ha destacat que s'estan construint 462 habitatges socials, que s'han licitat projectes per fer-ne 419 més i que se n'adquiriran 45 més pel mecanisme de tanteig i retracte.