Política 21/12/2019

Ciutadans assegura que va renunciar a les subvencions per cobrir les campanyes electorals als consells

La formació fa aquest aclariment després que la Sindicatura de Comptes de Balears no li adjudicàs les subvencions perquè els faltava la seva comptabilitat

Ara Balears
2 min
Equip de Ciutadans a les Illes

PalmaCiutadans a Balears ha assegurat aquest dissabte que, abans de les eleccions del 26 de maig, el partit va adoptar la decisió de no optar a la subvenció que li podia correspondre per cobrir les despeses electorals de les campanyes als consells insulars i assumir-ne els costos, com ja va fer el 2015, informa Efe.

CS ha recalcat que va ser una "decisió estratègica", en un comunicat fet públic després de l'informe publicat divendres per la Sindicatura de Comptes de Balears en què indicava que havia dictat una proposta de "no adjudicació" de subvencions per a Cs perquè el partit no havia presentat la comptabilitat electoral de la campanya de les eleccions als consells de Mallorca, Menorca i Eivissa.

En línia amb la posició adoptada ja en els comicis de 2015, la formació taronja va prendre "una decisió estratègica de partit adoptada a escala nacional, per la qual cosa no existeix cap incompliment de la legalitat, sinó només una decisió de renunciar a una subvenció a la qual tenen dret les formacions polítiques en funció dels resultats electorals obtinguts en els comicis anteriors".

Cs Balears manifesta, a més, que es posa a disposició de la Sindicatura de Comptes, o de qualsevol altra instància pública que ho sol·liciti, per realitzar "els aclariments que siguin oportuns" sobre aquesta qüestió, "com sempre" ha fet i en línia amb la política d'"absoluta transparència i rendició de comptes" per la qual advoca la formació.

Cs Balears sí que va presentar la comptabilitat electoral de les despeses de la campanya per al Parlament balear. Va declarar unes despeses de 72.014 euros, dels quals va considerar subvencionables 43.027. La subvenció proposada per la Sindicatura de Comptes per a Cs és de 41.824 euros.

Vox, sense subvenció

La Sindicatura també va anunciar que Vox no rebrà la subvenció electoral perquè no ha presentat la comptabilitat de la seva campanya del 26-M a la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears. El partit d'extrema dreta, que ha estat l'únic de totes les Illes que no ha presentat cap dels comptes de les eleccions del 26 de maig, s'ha justificat assegurant que "era impossible separar les seves despeses de campanya de la resta de la comptabilitat del partit".

stats