Política17/05/2019

Ciutadans "continuarà donant suport" a la llei de gestació subrogada "altruista i garantista"

El partit fa bandera del seu "compromís" contra la discriminació del col·lectiu LGTBI al món de l'esport

A. S.

PalmaEl candidat de Ciutadans a la presidència, Marc Pérez-Ribas, ha anunciat que la formació taronja "continuarà donant suport" a la llei de gestació subrogada "altruista i garantista", per tal que els membres del col·lectiu LGTBI "puguin complir el seu somni de formar una família". Són unes declaracions que ha fet el cap de llista en un acte que s'ha duit a terme al parc de les Estacions de Palma i en el dia mundial contra aquesta xacra social 29 anys després que l'Organització Mundial de la Salut desclassificàs l'homosexualitat com una malaltia mental.

El debat sobre la gestació subrogada és sobre la taula des de fa molts anys, però va ser el 2017 quan va adquirir protagonisme per la proposta d'aquest partit de regular-la a l’estat espanyol. Allò conegut com a ‘ventre de lloguer’ està prohibit a Espanya i pot suposar penes de presó d’entre un i cinc anys.

Cargando
No hay anuncios

Les persones que s’oposen a la gestació subrogada asseguren que es tracta d’una mercantilització més del cos de les dones, com la prostitució. Mentrestant, els seus defensors asseguren, en general, que es tracta d’una decisió lliure que pren la dona gestant.

A banda de la gestació subrogada, el candidat a president ha "reafirmat" el seu "compromís contra la LGTBIfòbia" i ha assegurat que, en cas d'arribar al Govern, lluitarà contra la discriminació d'aquest col·lectiu al món de l'esport. El candidat també ha explicat que proposa desenvolupar un protocol d'actuació per tal que funcionaris i professionals puguin posar remei a situacions de violència contra el col·lectiu LGTBI.

Cargando
No hay anuncios

El cap de llista també ha assenyalat que "Ciutadans, com a partit liberal i progressista, està al costat de les persones que formen part d'aquest col·lectiu". També ha dit que "continuarà lluitant contra la discriminació per la orientació sexual, la identitat i l'expressió de gènere".