Política 25/02/2022

Ciutadans presenta una iniciativa per donar suport als ucraïnesos "davant les agressions de Rússia"

El partit vol instar la UE a cancel·lar el finançament del gas i el petroli russos, a més d'expulsar el país del sistema europeu de pagaments SWIFT

ARA Balears
1 min
La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp

PalmaLa portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, ha anunciat aquest divendres que el partit presentarà una Proposició No de Llei (PNL) en el ple del Parlament de dimecres que ve amb la qual es vol mostrar el suport de les Balears al poble ucraïnès davant "les agressions" de Rússia i, a més, instar la UE a sancionar més durament el país dirigit per Vladimir Putin.

En aquest sentit, Guasp ha explicat que es volen centrar en la cancel·lació del finançament del gas i el petroli russos, a més d'expulsar el país del sistema europeu de finançament SWIFT, una mesura a la qual s'han sumat diversos països d'Europa, però d'altres com Itàlia, que depèn del gas rus, encara no s'hi han pronunciat.

D'altra banda, Ciutadans promourà una declaració institucional perquè tots els grups parlamentaris s'hi adhereixin i es pugui llegir en el pròxim ple de la Cambra. "Des d'ahir estam en permanent contacte amb l'Associació d'Ucraïnesos de les Balears", ha indicat Guasp. La PNL ha estat redactada juntament amb responsables diplomàtics que són a Ucraïna en aquests moments i també l'han portada al Congrés dels Diputats.

"Demanam que s'aprovi un paquet econòmic urgent amb assistència sanitària extraordinària al govern ucraïnès", ha assenyalat Guasp. "S'han de redoblar els esforços per a una major coordinació de la UE i l'OTAN", ha afegit.

stats