Política11/08/2020

Ciutadans tem que el Govern faci retallades i que afectin el pla de reactivació econòmica

El partit taronja exigeix a l'Executiu balear que constitueixi la comissió de seguiment per avaluar si les mesures que s'han pres són eficients

K. O.

Palma"El Govern ha anunciat retallades en els salaris dels funcionaris i volem saber quin impacte tindrà aquest alentiment en els eixos per a la reactivació econòmica de les Balears", ha explicat la diputada de Ciutadans, Patrícia Guasp, en una roda de premsa aquest dimarts. El partit tem que el Govern faci retallades i que afectin el pla autonòmic per reactivar les Illes, i per això exigeixen que el Govern constitueixi la comissió de seguiment per avaluar si les mesures que s'han pres fins ara són eficients.

"Fa 40 dies que es va signar el pacte i encara no s'està fent cap seguiment per analitzar l'efectivitat del pla", ha dit Guasp, i ha afegit que sigui flexible plantejar noves propostes. La diputada també vol que la presidenta del Govern, Francina Armengol, presenti un pla amb uns pressupostos que siguin "reals" i puguin sortir de la crisi. En cap cas, però, la formació es planteja abandonar el pacte de reactivació, com ha assegurat Guasp.

Cargando
No hay anuncios

La diputada ha criticat la gestió sanitària del Govern de les darreres setmanes perquè "no s'han frenat els rebrots". També ha demanat que es reforci "urgentment" l'assistència primària i que no només s'atengui per telèfon. "És necessari signar convenis amb la sanitat privada", segons ha dit Guasp, que considera que el Govern "ha creat un conflicte laboral amb els sectors que han fet un sobreesforç durant la pandèmia, com ara els treballadors sanitaris".