Política23/05/2019

Ciutadans insisteix a rebutjar el català com a requisit al Servei de Salut

Pérez-Ribas promet posar fi a la "ultraprecarietat, l'excessiva temporalitat i el moviment de plantilles"

A. S.

PalmaTres dies abans de les eleccions autonòmiques, el candidat a la presidència de Ciutadans insisteix en el rebuig del català com a requisit per entrar a treballar en l'àmbit de la sanitat pública: "Derogarem el decret del català de manera que sigui un mèrit i no un requisit", ha anunciat aquest dijous davant l'edifici de Son Dureta Marc Pérez-Ribas, per a qui la defensa de l'espanyol és la bandera del partit. "No renunciarem al talent per motius ideològics", ha afegit, evocant una de les crisis de la legislatura que va enfrontar els grups parlamentaris durant la tramitació de la Llei de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.

El candidat ha tornat a culpar el català –i no altres factors, com les dificultats per accedir a l'habitatge– de l'escassetat de professionals sanitaris. En aquest sentit, Pérez-Ribas ha afirmat que les Balears té 430 metges col·legiats per cada 100.000 habitants, per sota de la mitjana nacional que és de 475. També ha assenyalat que Ciutadans elaborarà un pla de recursos humans sanitaris per "posar fi a la ultraprecarietat, l'excessiva temporalitat i el moviment de plantilles, perquè volem fomentar una ocupació estable entre els professionals sanitaris".

Cargando
No hay anuncios

Pérez-Ribas ha assegurat que reduiran les llistes d'espera mitjançant una "avaluació de les seves causes", aportant "més transparència" i donant l'oportunitat als usuaris de veure en línia la situació actual del seu expedient".