Política 10/07/2019

Primera acció de Cs al Parlament balear: intentar impedir que IB3 entrevisti Arnaldo Otegi

El partit taronja també insta la Cambra a condemnar la que va fer TVE, que qualifica de "neteja d'imatge"

Maria Llull
1 min
Ciutadans considera que l'entrevista a Otegui que va fer TVE és un bon exemple de l'ús del mitjà públic com a instrument de blanquejament

PalmaCiutadans ha presentat aquest dimecres la primera proposició no de llei al Parlament balear, amb la qual vol impedir que IB3 entrevisti Arnaldo Otegi. Després d'instar la Cambra a condemnar la que va fer TVE, que qualifica de "neteja d'imatge", el partit taronja reclama que "la Ràdio i la Televisió de les Illes Balears no contribueixin a la neteja d'imatge d'aquells que han estat sentenciats per pertinença i integració en organització o grup terrorista".

A la iniciativa de Cs, signada pel portaveu del grup parlamentari, Marc Pérez-Ribas, també s'acusa el govern espanyol d'"imposar" una línia editorial a TVE que ha "desvirtuat" els objectius de difondre "els principis constitucionals" i els "valors cívics", com també de "garantir una informació objectiva, veraç i plural".

Segons el partit taronja, l'entrevista a Otegi del passat 26 de juny a TVE és un exemple de la utilització d'"aquest mitjà públic" com "un instrument de neteja d'aquest personatge". "Hem de treballar perquè els mitjans de comunicació públics no participin en aquest tipus de campanyes de blanqueig", s'explica a la proposició no de llei.

stats