Política 30/10/2021

Ciutadans exigeix al Consell que compensi el finançament dels ajuntaments per la pèrdua de la plusvàlua

El Tribunal Constitucional pot anul·lar les plusvàlues municipals i deixar sense aquest romanent els consistoris

ARA Balears
1 min
Ajuntament de Calvià.

PalmaCiutadans ha demanat al Consell que compensi els ajuntaments de Mallorca per la baixada de finançament que podrien rebre. Si el Tribunal Constitucional decideix anul·lar les plusvàlues municipals, segons la formació taronja, els ajuntaments podrien quedar sense líquid. Per aquest motiu, demanen que als pressupostos del Consell de 2022 s'hi inclogui un fons per donar suport econòmic als consistoris illencs.

La portaveu de Ciutadans al Consell, Beatriz Camiña, ha vist la notícia del Constitucional com una "bona nova", perquè es tractava d'un impost "clarament confiscatori." Alhora, però ha contiuat explicant que "l'anul·lació d'aquest impost també fa que ens preocupi la situació en la qual quedaran alguns ajuntaments, sobretot els més petits."

Camiña ha relatat que aquesta supressió de l'impost "no pot traduir-se en una minva als serveis oferits de cap manera". Per això, considera imprescindible donar una solució immediata per poder pal·liar aquesta pèrdua d'ingressos que tindran els ajuntaments illencs.

La portaveu de la formació taronja també ha defensat que creuen "urgent" una modificació de la Llei d'hisendes locals, però que mentrestant "el govern de Cladera ha de cercar una solució compensativa".

stats