Política06/08/2019

Ciutadans critica la manca de mitjans d'autoprotecció entre els funcionaris de la presó de Palma

El diputat balear al Congrés Joan Mesquida ha recordat que Mallorca té el centre penitenciari de l'Estat amb més agressions als funcionaris

K. O.

PalmaEl diputat balear al Congrés espanyol per Ciutadans, Joan Mesquida, ha criticat aquest dimarts que els funcionaris de la presó de Palma no tinguin els mitjans d'autoprotecció suficients per fer front a les baralles entre interns, com la que es va produir aquest passat diumenge. El diputat, acompanyat pel coordinador a Mallorca de l'Asociación de Trabajadores de Instituciones Penitenciarias, Antonio Gutiérrez, també ha destacat que els funcionaris de la presó tenen problemes de formació per atendre situacions de violència, que la plantilla té una edat mitjana massa alta i una baixa retribució. A més, ha defensat que aquests treballadors haurien de ser considerats agents de l'autoritat per tenir major garantia legal si són agredits.

"Vam posar en perill la nostra vida per protegir la integritat física dels interns", ha assegurat Gutiérrez, qui ha assenyalat que l'Administració no considera com a agressions les amenaces i els insults als funcionaris de presons per "maquillar" les dades. Segons ha recordat Mesquida, Palma és el centre penitenciari de l'Estat amb més agressions als funcionaris. D'altra banda, el diputat del partit taronja ha considerat que si la presó ha de ser un centre de reinserció, "no hi pot haver mancança de psicòlecs i altres professionals socials". Per tot això, ha dit que el ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha d'actuar davant el "clima laboral d'abandonament que pateixen els funcionaris de presons. A més, Mesquida demanarà al ministre si adoptarà mesures per reduir la manca de personal a la presó mallorquina, que actualment té 51 places vacants.

Cargando
No hay anuncios

Actualment la presó de Palma pateix una situació de massificació pel que fa al nombre d'interns, perquè, amb una capacitat per a 1.006 persones, n'hi ha més de 1.300. A més, al centre penitenciari hi fan feina 450 funcionaris i els sindicats fa temps que van assegurar que hi hauria d'haver com mínim de 70 treballadors més per cobrir totes les necessitats.

Cargando
No hay anuncios