Política14/09/2021

Citen a declarar Joan Monjo per una denúncia del 2019 per presumpte frau electoral

El batle de Santa Margalida haurà de comparèixer davant el jutjat aquest dimecres per uns fets relacionats amb les eleccions municipals de fa tres anys

ARA Balears

PalmaEl jutjat d'Inca ha citat a declarar el batle de Santa Margalida, Joan Monjo (Convergència), aquest dimecres per una denúncia del 2019 que l'acusava de frau electoral. Els fets els va denunciar la coalició Suma, que va detectar irregularitats en el padró del municipi poc abans de les eleccions municipals de fa tres anys, en què Monjo va sortir guanyador.

La diferència de vots entre Convergència, el partit de Joan Monjo, i l'oposició, Suma, va ser de només 116 vots. Convergència, va aconseguir-ne 1.780 i sis regidors. En canvi, la coalició Suma va aplegar 1.664 vots i cinc regidors.

Cargando
No hay anuncios

El que aleshores era portaveu de Suma i ara forma part de l'agrupació Socialista de Santa Margalida, Xisco Bergas, explica que van trobar "una sèrie d'empadronaments que no eren legals, perquè no tenien cap explicació". Bergas posa com a exemple el cas de "tres persones que es van empadronar a una finca on només hi havia arbres dues setmanes abans de tancar l'any".

Cargando
No hay anuncios

Suma va posar en coneixement de la junta electoral aquestes sospites i aquest òrgan les va transmetre a la Fiscalia. Ara, més de dos anys i mig d'investigacions després, el jutge ha obert diligències i ha citat a declarar el batle, qui defensa en declaracions a l'ARA Balears que això és "una denúncia falsa".

Sigui com sigui, Xisco Bergas argumenta que la seva formació va "veure irregularitats" i va fer "el que tocava, que era denunciar". "Ara col·laborarem amb tot el que la justícia hagi de menester i, se s'obri judici, actuarem en conseqüència", afegeix el socialista. En aquest sentit, es qüestiona per què "el Partit Popular, que fa sis anys que governa amb ell [Joan Monjo], no ha dit res".