Política10/01/2020

Ceconat proposa reduir set hectàrees més l'afectació del parc fotovoltaic de Son Salomó

La darrera proposta plantejava una superfície de 104 hectàrees, mentre que Martí i Bella n'acceptava un màxim de 68

Ivan Martin

CiutadellaL’empresa Ceconat, promotora del parc fotovoltaic de Son Salomó, a Ciutadella, ha presentat una nova proposta per reduir el projecte d’ampliació amb l’objectiu d’arribar a un acord amb l’entitat Martí i Bella, que manté els recursos als tribunals. La nova proposta arriba arran que la reunió de dimecres acabà sense acord. En aquesta, Ceconat va plantejar que la superfície afectada per a la instal·lació de plaques solars fos de 104 hectàrees, mentre que Martí i Bella n'acceptava un màxim de 68.

L’empresa argumenta que per garantir tota la potència sense perdre els més de set milions d’euros de subvenció que ha rebut necessitaria entre 10 i 20 hectàrees addicionals a les proposades per Martí i Bella. La nova proposta es reduiria set hectàrees i la superfície afectada se situaria per davall del centenar d’hectàrees. D’aquestes, només un 50% seria útil per a la instal·lació de plaques solars. Martí i Bella ja ha anunciat que convocarà amb urgència la junta directiva per analitzar la nova proposta de Ceconat.

Cargando
No hay anuncios

Actualment, els administradors de Son Salomó són Marcos Presa i Roque Rodríguez, els mateixos que estan al capdavant del projecte del parc fotovoltaic de Biniatria d’Alcúdia. D’altra banda, l’empresa Som Energia és l’encarregada del manteniment de la planta i ha col·laborat en l’ampliació del parc. En un principi, ocupava una superfície de 173 hectàrees. El Consell de Menorca acceptà la reducció a 104 per a una iniciativa de 49,9 MW. Entitats com Els Amics de Punta Nati o la Societat Arqueològica Martí i Bella s’hi han oposat en considerar que el projecte representava un impacte patrimonial i paisatgístic molt elevat i afectava la zona catalogada com a Àrea d’Interès Paisatgístic de Punta Nati, que, a més, concentra fins a 80 Béns d’Interès Cultural.