Política 10/06/2021

Casado, Abascal i Arrimadas no pujaran a l'escenari de la manifestació de Colón

L'organització confirma que només hi intervindran membres de la plataforma Unión 78 i s'evitarà una nova foto d'unitat

2 min
Santiago Abascal, Pablo Casado i Albert Rivera a la plaça de Colón el febrer del 2019

MadridLa triple dreta es tornarà a manifestar unida aquest diumenge a la plaça Colón de Madrid, aquest cop contra els indults, però a diferència del febrer del 2019 no hi haurà una foto d'unitat a l'escenari dels líders del PP, Vox i Ciutadans. Els populars al final han aconseguit que la plataforma Unión 78, que compta amb membres com l'exlíder d'UPyD Rosa Díez, no cridi cap membre de la direcció de les tres formacions a la tribuna d'oradors per evitar així una imatge d'acostament total a l'extrema dreta, tot i la protesta conjunta. La líder del partit taronja, Inés Arrimadas, també ha insistit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2 que "en la manifestació de diumenge no es manifesten partits, ho fan persones". Fonts de l'organització han confirmat que a l'escenari no hi haurà representants polítics, cosa que vol dir que cap hi pujarà en tant que membre d'algun dels tres partits (cal tenir en compte, però, que diferents representants de la plataforma tenen vinculacions polítiques).

Tot i assistir a la manifestació, tant Casado com Arrimadas han defugit en tot moment repetir la "foto de Colón" de fa gairebé dos anys mig. "Amb aquesta manifestació, sap quina és la foto més important? El retrat de Sánchez amb els indultats", ha assenyalat sobre el tema Arrimadas, que ha defensat que el partit taronja ha participat a Catalunya en "actes contra la violència masclista amb la CUP, ERC o JxCat" i que a la manifestació de l'Orgull ha coincidit amb Podem. Una manera de treure importància al fet que la líder de Cs coincideixi amb Abascal diumenge.

Tot i els vaivens del PP, Génova nega que la protesta de Colón estigui generant diferències dins del partit i defensa que qui té un "embolic enorme" és el PSOE. Així ho ha defensat el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, en una entrevista a TVE, on ha assegurat que els populars es manifestaran diumenge perquè fan costat a la "immensa majoria d'espanyols", inclosos els votants socialistes, que al seu parer rebutgen la mesura de gràcia. En aquest sentit, ha tret importància a l'absència dels presidents de Galícia, Andalusia i Castella i Lleó en la protesta. Sí que hi serà la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

En paral·lel a la manifestació, el PP continua recollint firmes contra els indults en diferents punts de l'Estat menys a Catalunya, on han reduït la crida a les seus del partit, fet que va portar el govern espanyol a instar Casado a fer el mateix a tot Espanya. Montesinos ha preguntat en aquest sentit al president espanyol què ha pactat amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, perquè surti al "rescat" de l'executiu espanyol amb una carta. El PP defensa que si Pedro Sánchez vol ser "útil" als espanyols ha de "rectificar" i "no donar indults" als líders del Procés.

Calvo: "Que no siguin covards i es facin la foto"

El govern espanyol, però, continua posant el dit a la llaga al fet de la nova unió de la triple dreta. "Que no siguin covard i es facin la foto", ha dit aquest dijous la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, en una entrevista a TVE sobre la decisió de no pujar a l'escenari. Per això ha demanat sobretot al PP "valentia" després "d'enviar el missatge que la dreta espanyola està radicalitzada i unida contra Catalunya".

stats