Política 29/11/2018

Camps declararà com a investigat el 7 de febrer per les presumptes irregularitats en la visita del papa a València

L'excap del Consell també està imputat per l'organització de la Fórmula 1

Efe
2 min
Francisco Camps besa la mà de Benet XVI / EFE

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 5 de València, que investiga possibles irregularitats en els contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València el 2006, ha aprovat el calendari judicial de la causa, que inclou la declaració de nou persones entre el 15 de gener i el 7 de febrer del 2019, entre les quals l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i l'exvicepresident Juan Cotino.

Camps haurà de declarar el 7 de febrer, el mateix dia que l'exvicepresident del Consell Víctor Campos, i l'endemà que ho faci Juan Cotino, també exvicepresident de l'executiu autonòmic. Per la seva banda, el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, declararà el 16 de gener. Les compareixences començaran un dia abans amb un funcionari de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, l'únic que no està investigat en el cas.

La causa, oberta el juliol del 2016, té l'origen en la peça separada del cas Gürtel remesa al tribunal de València pel titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata. Aquesta peça investiga si la fundació que va organitzar la visita de Benet XVI va adjudicar actuacions sense concurs ni concurrència pública i, per tant, els seus màxims dirigents van incórrer en els delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració.

Camps, investigat en tres causes

Amb el cas que analitza l'organització de la visita del papa, Francisco Camps acumula ja tres investigacions (abans imputacions), perquè a aquesta cal sumar-n'hi dues més per suposades irregularitats en l'organització dels grans premis de Fórmula 1 de València, en l'anomenat cas Valmor.

Una altra causa que persegueix Camps és el cas Gürtel, després que el setembre passat l'Audiència Nacional va reobrir la peça relacionada amb l'empresa Orange Market per investigar adjudicacions que el Partit Popular valencià va fer a la trama després que l'ex secretari general dels conservadors al País Valencià Ricardo Costa assenyalés l'excap del Consell com a ideòleg del finançament il·legal de la formació.

stats