Política 25/01/2023

Cala Agulla tindrà un aparcament per a 450 vehicles en sòl rústic declarat d'utilitat pública

Una majoria del Parlament va votar aquest dimarts a favor de l'esmena a la LECO presentada pel PSIB i MÉS per Mallorca

2 min
Aparcar a Cala Agulla costarà 4,5 euros diaris aquest estiu

PalmaEl Parlament va declarar aquest dimarts d'utilitat pública un aparcament en sòl rústic a Cala Agulla, amb capacitat per a 450 persones. Una majoria de la Cambra va votar a favor d'aquesta esmena, a la llei per a la conservació d'espais de rellevància ambiental, presentada pel PSIB i MÉS per Mallorca.

La disposició addicional va dividir el Pacte, ja que Unides Podem hi va acabar votant en contra, juntament amb Vox i Ciutadans. En canvi, el PP es va posicionar a favor i El Pi es va abstenir. Aquest nou aparcament substituirà l'actual, que d'aquí a dos anys s'haurà de tancar d'acord amb el reglament del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Parc de Llevant.

Aquesta decisió, motivada per l'esmena de MÉS i el PSIB, ha tingut des del primer moment l'oposició frontal d'entitats ecologistes com el GOB, que el 2018 ja va alertar de l'operació de compra de la parcel·la adjacent a l'actual pàrquing, i ja va al·legar en contra de tramitar-la com una declaració d'interès general.

Els ecologistes rebutgen, així, tant la creació del nou aparcament com la clausura de l'actual, el qual està situat en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), i en una zona declarada Lloc d'Importància Comunitària (LIC) i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Al llarg del debat parlamentari d'aquest dimarts, on es va aprovar també la llei d'esports i es va validar el decret per contenir el creixement urbanístic, MÉS va apel·lar a la solució "d'un problema històric" per justificar la posada en marxa del nou aparcament. El PP, per la seva banda, que va possibilitar que es tiràs endavant l'esmena, va incidir en aquest fet, explicant que "la disposició ha prosperat perquè el PP ha volgut ser útil i votar-hi a favor".

stats