Inici de legislatura
Política 01/08/2023

El batle de Manacor afirma que el Govern no descarta fer el tren de Llevant

Miquel Oliver s'ha reunit amb la presidenta de l'Executiu, Marga Prohens

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, durant la seva trobada.

PalmaEl batle de Manacor, Miquel Oliver, ha afirmat que el Govern no descarta fer el tren de Llevant i ha agraït el compromís de la presidenta de l'Executiu, Marga Prohens, per estudiar el projecte. Aquest ha estat un dels temes que han tractat ambdós polítics aquest dimarts durant una reunió en el Consolat de Mar, segons ha informat Europa Press. A més, han parlat d'altres qüestions que afecten la capital de Llevant, com les infraestructures sanitàries i educatives i les inversions a la xarxa de l'aigua.

Sobre el tren de Llevant, Oliver ha explicat que Prohens li ha promès convocar una reunió amb el nou gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i que, una vegada es revisi el projecte des del punt de vista tècnic, es prendrà una decisió amb la participació del consistori manacorí. "És d'agrair que almenys no es descarti i estigui damunt la taula", ha dit Oliver després de la reunió, a més d'explicar que el tren de Llevant no seria només un projecte de transport públic, sinó una iniciativa "transformadora" per a Manacor per la importància que té que transcorri per un tram urbà.

Respecte de l'àmbit educatiu, el batle ha incidit que, a causa de l'increment de població, "les ràtios dels centres educatius obliguen a un plantejament de nous centres, concretament a Portocristo i Manacor", una problemàtica que revisaran ambdues administracions. En l'àmbit sanitari, la principal qüestió és l'ampliació de l'Hospital de Manacor, que està en execució, així com l'obertura d'un nou centre de salut, "imprescindible" per a la població del municipi i la resta de la comarca.

En relació amb el cicle de l'aigua, Oliver ha destacat la importància de tot allò relacionat amb el consum, el qual s'ha de reduir. D'aquesta manera, es treballarà a totes les infraestructures projectades pel Govern, mitjançant l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua). Segons ha comentat el batle, Prohens s'ha compromès a "destinar recursos en futur exercicis" perquè l'aigua tingui la importància que mereix. D'altra banda, Oliver ha transmès a la presidenta del Govern la importància de Manacor com a capital de comarca i "pol d'atracció comercial, administratiu i cultural".

stats