Judicialització del Procés
Política 29/09/2022

Baños es nega a declarar en castellà i la jutge se salta el seu interrogatori

La Fiscalia rebaixa a quatre mesos la petició de condemna per no respondre a Vox durant el judici del Procés

3 min
L'exdiputat de la CUP Antonio Baños, a les portes del jutjat penal de Madrid

MadridA diferència d'Eulàlia Reguant al Tribunal Suprem, Antonio Baños no ha pogut declarar en català al jutjat penal de Madrid, i el tribunal que el jutja per no haver respost a Vox durant el judici del Procés s'ha saltat el seu interrogatori. El seu advocat, Carles López, ha fet constar la seva protesta i considera que aquesta circumstància pot ser motiu de nul·litat del judici per vulneració de drets fonamentals. Si el cas acaba amb condemna, el lletrat es planteja al·legar-ho en apel·lació i, en segona instància, al Tribunal Constitucional.

La Fiscalia i el tribunal, presidit per Hortensia de Oro-Pulido, han coincidit en obligar l'acusat a expressar-se en castellà. López ha subratllat que va demanar dilluns la presència d'un intèrpret i que no s'ha donat resposta fins aquest dijous en l'acte del judici oral. Segons ha explicat, el tribunal li ha traslladat al final del judici que la sol·licitud no havia arribat. La magistrada ha argumentat durant la sessió que el tribunal madrileny només té jurisdicció sobre la Comunitat de Madrid, on l'única llengua oficial és el castellà, de manera que no podia oferir la possibilitat de parlar en català. En aquest moment, ha permès que Baños consultés amb el seu lletrat si acceptava l'opció del castellà, però l'exdiputat de la CUP ha decidit que no. "Em fa encara més estranger del que era envers l'estat espanyol. Si no puc parlar amb la meva llengua en qualsevol jutjat, m'estimo més no parlar. Dona arguments a qualsevol nació per fugir d'Espanya. Apaga y vámonos", ha resolt Baños.

Així, la jutge ha ordenat que segués al seu lloc, ha fet avançar el judici i s'ha procedit a l'exposició de les conclusions i els informes finals. El ministeri públic ha informat que rebaixava a quatre mesos de presó i inhabilitació la petició de pena, dos menys dels que plantejava inicialment, tal com va fer també la Fiscalia del Tribunal Suprem en el cas de Reguant. En canvi, la defensa de Baños ha demanat l'absolució. Més enllà d'afegir com a queixa el fet que no s'hagi permès a l'acusat expressar-se en català, ha rebatut que la negativa de l'afectat a respondre a Vox com a testimoni en el judici del Procés no implicava una desobediència greu, de manera que no estava justificat procedir a la via penal si prèviament ja pagava una multa administrativa. A més, López ha defensat l'absolució subratllant que Baños no es va negar a declarar i que va acceptar la fórmula que li havia proposat el president de la sala segona, Manuel Marchena, de respondre a les preguntes a través seu.

Marchena com a intermediari

En l'inici de la sessió, s'ha exhibit el vídeo dels fets que es dirimeixen. S'ha pogut visualitzar de nou com l'exdiputat de la CUP va arribar a contestar dues preguntes que Vox feia i que Marchena repetia, fins que Baños va voler assegurar-se si formalment aquelles qüestions les estava plantejant l'advocat de l'extrema dreta Javier Ortega Smith o la presidència del tribunal. "Vostè sap perfectament que l'acusació popular ha formulat dues preguntes a través de mi", li va deixar clar Marchena, i va donar per acabat l'interrogatori. "Que consti que es nega a declarar", va afegir. Baños va matisar que no s'hi negava i que acceptava la fórmula que s'havia plantejat de respondre a les preguntes a través de la presidència del tribunal. Va haver-hi una suspensió d'uns minuts perquè el tribunal deliberés i es va optar per acabar amb l'interrogatori.

En declaracions als mitjans abans del judici, Baños ha recordat que va reaccionar "lent", però que "no tenia per què contestar a una espècie de delegat d'un partit d'ultradreta per molt que fos el president del tribunal". "Vaig trigar una mica a veure que era un circ", ha admès, i "no va colar". En canvi, Reguant va manifestar aquest dimecres en el seu judici que sí que hauria acceptat la fórmula de respondre a través de Marchena. L'actual diputada al Parlament, juntament amb els seus companys de files Dolors Sabater i Xavier Pellicer, s'ha arribat als jutjats a donar suport a l'exdiputat cupaire. Baños ha qualificat d'"irrellevant" el resultat del judici perquè la possible inhabilitació no l'afectaria, tenint en compte que no té intenció de presentar-se a cap procés electoral. El periodista ha constatat que el seu és un "judici menor" i ha volgut reivindicar "els 4.000 represaliats en causes vinculades a la llibertat d'expressió i manifestació que no tenen noms i cognoms" coneguts.

stats