28-M
Política 03/05/2023

Baldoví: "La gent ha de poder tenir un habitatge digne, per això és imprescindible un gran pla de construcció d'habitatge públic"

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana ha participat en un acte aquest dimecres organitzat per MÉS

ARA Balears
3 min
El candidat de Compromís a la Generalitat Valenciana ha participat aquest dimecres en un acte a Palma

PalmaEl candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, ha assegurat aquest dimecres que "a Mallorca i a Palma només MÉS planteja una economia respectuosa amb les persones i el medi ambient". "Amb la família de MÉS m'emport molt perquè vull, perquè m'agraden i perquè són com jo", ha afirmat.

"Un problema fonamental de la gent jove, que a més a les Balears és brutal, és l'habitatge. La gent ha de poder tenir un habitatge en condicions, fet pel qual és imprescindible un gran pla de construcció d'habitatge públic amb el qual s'aconsegueixi arribar als estàndards europeus", ha declarat Baldoví durant un debat aquest dimecres sobre diversificació econòmica i la justícia social organitzat per MÉS-Estimam Palma.

Per part seva, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, i candidata de MÉS a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha destacat que MÉS i Compromís "tenen un vincle històric de moltes dècades" basat en el fet que Mallorca i el País Valencià viuen situacions i problemàtiques similars.

En aquest sentit, Truyol ha explicat que "la solució als problemes que compartim passa sempre per exercir la sobirania sobre el model econòmic i per garantir llocs de treball dignes que permetin als treballadors millorar la seva vida, donant veu als pobles perquè ajudin a transformar els sistemes productius". Truyol ha subratllat la necessitat "d'acabar amb el monocultiu turístic i diversificar l'economia balear i valenciana per a fer-la més justa per a la gent de tots dos territoris".

En aquest sentit, Truyol ha assenyalat que aposten per altres sectors econòmics "que creïn llocs de treball de major qualitat, i posen el benestar de les persones i el medi ambient en el centre", com la innovació, les energies renovables, la cultura, l'economia de les cures, de les persones i del medi ambient, l'agricultura sostenible, i la indústria local basada en la circularitat.

"Durant aquests anys hem detingut el Centre Comercial de ses Fontanelles i hem frenat la construcció de noves grans superfícies. Volem una economia que creï llocs de treball de proximitat, amb condicions i salaris adequats, on tothom arribi a fi de mes", ha declarat. A més ha recordat que MÉS és el partit que ha detingut l'obertura de noves sales de jocs i apostes, i que proposa limitar l'obertura de nous bars i restaurants per a reduir la massificació i garantir el dret al descans dels veïns, "per a evitar problemes com els que sofreixen a Santa Catalina".

Així mateix, ha destacat que en la pròxima legislatura es durà a terme el nou Districte d'Innovació de Llevant, on es fomentaran la recerca i la implantació d'energies renovables, creant llocs de treball de qualitat, i on apostaran per la sobirania alimentària amb el nou 'Parc Agrari', per a facilitar una producció d'aliments de qualitat i de km 0 a tota la població.

Finalment, ha assegurat que prohibiran la construcció de nous grans centres comercials; que aplicaran la normativa del nou Pla General, que obliga a les empreses de construcció al fet que, almenys, el 15 per cent del material que usin sigui producte local o no tingui una petjada ecològica negativa; i que impulsaran el sector cultural amb l'obertura de nous centres de creació.

El coordinador de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, qui també ha estat present en el debat, ha donat suport a la necessitat de diversificar l'economia, afegint "les Balears han d'enfortir el seu teixit productiu, des de l'agricultura fins al petit comerç, passant per la indústria pròpia o la cultura. Només així s'ampliarà l'alternativa al monocultiu turístic i es generarà treball de qualitat i benestar".

stats