Política05/04/2019

Balboa: “No es poden emprar els mitjans de comunicació per mentir i propagar odi"

El candidat de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats ha presentat les seves propostes en matèria d'audiovisuals

Ara Balears

PalmaEl candidat de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, i el candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, han explicat les seves propostes en matèria d’audiovisuals. Balboa ha destacat que “els continguts audiovisuals formen part de la vida quotidiana de la ciutadania” i que “els poders econòmics i polítics no volen renunciar a controlar-los”. Per això, ha afirmat, “no es poden emprar els mitjans de comunicació per mentir i propagar odi: cal impedir les 'fake news'”.

“Algunes empreses difonen sense escrúpols 'fake news' i programes de teleporqueria per satisfer els seus interessos polítics o comercials”, ha emfatitzat. Balboa ha explicat que, per això, l’objectiu és avançar cap a “una televisió pública estatal de més qualitat, plural i que representi la diversitat territorial i lingüística de l’Estat”. Per això, la coalició vol impulsar un Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals que pugui “posar fre a les 'fake news' i a la teleporqueria i vetllar per la pluralitat”. A més, Balboa s’ha compromès a reclamar davant les televisions públiques i privades d’àmbit estatal que s’incloguin en la programació continguts que atenguin la diversitat cultural i lingüística de l’Estat.

Cargando
No hay anuncios

Miquel Ensenyat ha dit que “volem que es constitueixi el Consell Audiovisual estatal perquè més d'un 90% del consum de televisió que es fa a les Balears procedeix de fora de les Balears i de grans grups de comunicació privats estatals i internacionals”. Ensenyat ha explicat que “també és necessari impulsar un Consell Audiovisual de les Illes Balears” i que, de fet, ja està legalment previst, però “és més urgent un consell estatal”. Així i tot, ha assegurat Ensenyat, “aquests quatre anys s’ha fet molta feina en matèria d’audiovisuals”, sobretot a l’hora de dotar de professionalitat i independència IB3.