Política 28/11/2018

Arxivat el cas sobre el màster de l'exministra Carmen Montón

L'exministra de Sanitat assevera sentir-se "satisfeta"

Efe/ Ara
2 min
La ministra de Sanitat dimiteix acorralada per l’escàndol del màster

MadridLa jutge del cas Màster, Carmen Rodríguez-Medel, ha decidit arxivar les actuacions dutes a terme després d'una denúncia anònima en contra de l'exministra de Sanitat, Carmen Montón, per presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació amb el seu títol de postgrau a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid.

La titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid ha fet cas del criteri de la fiscalia, que es va pronunciar en contra d'obrir una investigació contra Montón, i ha acordat l'arxivament de les actuacions "perquè no va quedar degudament acreditada la perpetració de cap infracció penal".

Segueix així el camí que va començar el Tribunal Suprem quan va decidir que no investigaria el líder del PP, Pablo Casado. Rodríguez-Medel va haver d'acatar la decisió de l'alt tribunal i també va arxivar una bona part de la causa contra l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

Montón va dimitir l'11 de setembre arran de la publicació de presumptes irregularitats en el màster en estudis interdisciplinaris de gènere que va obtenir en aquesta universitat, en una informació de La Sexta que apuntava que el seu treball final de màster contenia elements plagiats.

Montón assevera sentir-se "satisfeta"

L'exministra de Sanitat, Carmen Montón, en declaracions a la sortida del Congrés, ha asseverat que se sent satisfeta perquè la justícia ha determinat "que no hi ha hagut irregularitat, ni cap delicte" en el seu cas, com tampoc "un tracte de favor".

Preguntada sobre si el seu cas és diferent del de Cristina Cifuentes, Montón ha evitat respondre un sí rotund, però ha afirmat que va "dimitir", va renunciar a l'"aforament" i "la mateixa universitat" ha sol·licitat l'arxivament del cas i ha "acreditat l'assistència".

Polèmiques al govern espanyol

La decisió arriba l'endemà que explotés un nou escàndol al voltant del govern de Pedro Sánchez. El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, va ser multat ahir amb 30.000 euros per la CNMV per haver utilitzat informació privilegiada en la venda d'accions d'Abengoa quan n'era conseller. Les accions es van vendre només dos dies abans que la multinacional andalusa fes fallida.

Després de la dimissió de Montón, Sánchez ha evitat aplicar l'exemplaritat que va demanar inicialment al seu executiu i no ha sucumbit a les pressions perquè dimitís ni el ministre de Ciència i Universitats, Pedro Duque –que va comprar un xalet a través d'una societat patrimonial–, ni la ministra de Justícia, Dolores Delgado –per les gravacions de Villarejo en què criticava Fernando Grande-Marlaska–, ni Borrell per l'última polèmica.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat aquest dimecres Borrell. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assenyalat que "és un gran ministre i no ha de plegar". Cunillera considera que s'està sent "injust" amb Borrell.

stats