Ciutadans
Política28/11/2022

Arrimadas, sobre el conflicte a La Salle: "No s'ha d'assenyalar ningú, però la bandera d'Espanya no ha de ser un problema"

La presidenta de Ciutadans ha visitat Palma aquest dilluns per presentar alguns dels candidats del partit a les eleccions municipals i insulars

PalmaLa presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat aquest dilluns la situació que es viu davant el conflicte a La Salle. Una professora de català ha patit amenaces i assetjament a les xarxes socials, després de, seguint les normes internes del centre, obligar a llevar la bandera d'Espanya a una classe, que els alumnes havien posat per donar suport a la selecció de futbol. L'escola va acabar expulsant els alumnes divendres per negar-se a llevar-la. "Vam ser els primers a demanar una investigació, volem saber què ha passat, i si ha provocat un assenyalament, la més absoluta condemna", ha afirmat. "Volem viure en un país on no s'assenyali ningú, però on la bandera d'Espanya no sigui cap problema", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

La coordinadora autonòmica, Patricia Guasp, s'ha situat en la mateixa línia que Arrimadas. "Vam demanar la investigació perquè no es podia quedar en una confrontació. Demanam prudència, sempre que hi hagi una estigmatització no hi podem estar d'acord, condemnam l'assenyalament que hi hagi, i demanam que es respectin els símbols", ha explicat.

Candidats per a les eleccions

Arrimadas i Guasp han presentat aquest dilluns els principals candidats del partit per a les eleccions insulars i municipals. Així, el portaveu en el Consell de Mallorca, Osvaldo Cifre, serà el candidat insular; Eugenio Ayuso, en el cas de Menorca; l'actual vicepresident del Consell d'Eivissa, Javier Torres, repetirà com a candidat a l'illa; la secretària d'organització del partit a les Balears, Eva Pomar, reeditarà la seva candidatura a Cort, i Andrés Sánchez, en el cas d'Inca, "una de les agrupacions més fortes".

Cargando
No hay anuncios

"Han estat uns mesos difícils perquè hem assistit a una 'opa' hostil del PP i altres partits, però tenim la convicció de ser decisius el 2023", ha destacat Guasp. "Tots els ciutadans es mereixen poder elegir un projecte liberal, de centre i que s'enfronti sense complexos al bipartidisme i al nacionalisme", s'hi ha sumat Arrimadas.

Ciutadans viu un procés de refundació on està en joc tot, fins i tot el nom. A més, la direcció del partit adoptarà una estructura bicèfala, a l'estil del Partit Nacionalista Basc, amb una persona que assumirà la direcció política, i una altra que serà el candidat o candidata a les eleccions. A més, cal destacar que Guasp ha estat una de les vuit persones que han integrat aquesta refundació. "Per a mi és el menys important si s'adopta un altre nom o es manté el de Ciutadans, és més rellevant les propostes polítiques que defensam que el nom que hi posem", ha subratllat la presidenta del partit.