Política 13/05/2021

Armengol reclama al govern espanyol que traspassi les competències de gestió del litoral a les Balears

L'objectiu és que l'Arxipèlag pugui gestionar el litoral de manera independent i enfocada amb una perspectiva illenca

ARA Balears
1 min
Armengol i Iceta durant la reunió

PalmaFrancina Armengol ha reclamat al ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, que el govern espanyol traspassi a l'Executiu balear les competències de Costes i Litoral. La presidenta del Govern balear ha instat el ministre a impulsar les negociacions per tal que l'Arxipèlag pugui gestionar el litoral de manera independent i enfocada amb una perspectiva illenca.

La presidenta ha celebrat que Miquel Iceta es comprometi a treballar per tal de facilitar el traspàs de competències. "Es tracta d'una qüestió que és fonamental per a nosaltres i ara és un moment oportú per avançar en aquest sentit", ha destacat Armengol.

Durant la reunió, Armengol i el ministre Iceta també han analitzat la gestió dels fons europeus que farà l'Arxipèlag i han apuntat que els elements centrals dels projectes finançats amb aquesta partida pressupostària han de fomentar la sostenibilitat i la cohesió social i ambiental. Armengol també ha demanat a Miquel Iceta més informació sobre la reforma de l'estatut bàsic dels treballadors públics que s'impulsarà des del Ministeri.

stats