Política 28/09/2021

Armengol diu que la menor tutelada que va desaparèixer a Santa Maria "està en contacte amb l'IMAS"

La presidenta del Govern destaca la col·laboració amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat

1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, dirigint-se cap a la sala de plens del Parlament.

PalmaLa cap de l'Executiu, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que la menor tutelada de 17 anys que va desaparèixer a Santa Maria del Camí "està en contacte amb l'IMAS" –l'Institut Mallorquí d'Afers Socials. "Quan va veure la seva imatge va telefonar immediatament", ha dit en resposta al portaveu de Vox, Jorge Campos, a qui ha retret la seva intervenció. "Em repugna l'oposició que fan en un cas com aquest", ha dit. "Tenim un protocol, formam els professionals i denunciam cada cas a la Fiscalia, que és el que s'ha de fer", ha afegit, i ha recordat la recent detenció de "17 persones" que formaven part "d'una banda d'explotadors" gràcies a "la col·laboració de les forces i cossos de seguretat i altres administracions".

Armengol ha criticat l'extrema dreta i ha considerat que "la seva manera" de tractar els casos d'explotació sexual de menors "no fa més que crispar". A més, ha recordat que cap representant de Vox no va participar en la comissió política sobre els casos que afecten menors tutelades per l'IMAS. "Li va bé cobrar, però no fer feina", ha dit a Campos.

D'altra banda, la presidenta ha destacat que les Balears són l'única comunitat autònoma que té "un protocol contra l'abús i l'explotació sexual de menors".

stats