Política 22/06/2021

Armengol, sobre els indults: "Si s'ha aconseguit la pau amb el País Basc, ara s'ha de cercar l'encaix que necessita Catalunya"

La presidenta del Govern ha assegurat que "s'ha d'avançar cap a la concòrdia, el diàleg i el consens polític perquè fa molt de temps que estam en el banc de la crispació"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el parlament

PalmaDesprés que aquest dilluns el president del govern espanyol anunciàs que avui s'aprovaran els indults als nou presos polítics, que fa més de mil dies que són a la presó, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol ha assegurat que "si vàrem aconseguir la pau amb el País Basc, ara s'ha de cercar l'encaix que necessita Catalunya".

Així, Armengol ha defensat la decisió del govern espanyol i ha remarcat que "hi ha moments en què no s'ha de pensar en el cost electoral". "S'ha d'avançar cap a la concòrdia, el diàleg i el consens polític perquè fa molt de temps que estam en el banc de la crispació", ha dit en el programa Hoy por Hoy de Cadena SER.

En aquest sentit, ha dit que encara que el PSOE sigui molt plural i que hi pot haver diferents opinions sobre aquesta qüestió, tot el partit "està molt unit i té molt clara la responsabilitat històrica que s'està vivint, per la qual cosa hi ha un suport molt fort amb aquesta decisió".

Respecte de l'opinió de l'electorat, Armengol ha reconegut que a les Illes s'entén més el que està passant amb Catalunya i assegura que la gent entén "que no es pot seguir així". "No fer res és fàcil i encara que a algú li interessi seguir amb l'enfrontament, crec que la gent pot entendre que s'ha de fer una passa endavant".

Armengol no ha estat l'única que s'ha pronunciat sobre els indults a les Illes. El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, també ha dit que "la concessió dels indults als líders independentistes suposen una gran passa cap a la concòrdia i l'enteniment a Catalunya". "El nostre país està patint una de les pitjors crisis de la història recent i necessitam poder afrontar el nostre futur tots junts, amb fraternitat entre els diferents territoris i arreglant les discrepàncies per la via política i no en els tribunals", ha dit en un fil de Twitter.

stats