Economia
Política 22/09/2022

Armengol: ni dúmping fiscal ni imposts centralitzats

La presidenta del Govern s'ha posicionat a favor que contribueixi més al sistema qui més té

1 min
Roda de premsa porterior a la V Conferència de Presidents de la X legislatura

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha posicionat en contra de "la centralització impositiva de moltes coses" i del "dúmping fiscal que crea inequitat i injustícia". Així ha respost la cap de l'Executiu balear a una pregunta després de la Conferència de Presidents.

Armengol no veu just que les comunitats que més reben en la política fiscal –receptores– llevin imposts als més rics a costa de les que més paguen –aportadores–, com les Balears. En aquest sentit, ha declarat que "hi hauria d'haver uns mínims pactats i establerts".

"Crec que la política fiscal és exemple de moltes coses, sobretot d'una manera d'enfocar les prioritats", ha afegit. "Darrerament, hi ha una competència entre comunitats governades pel Partit Popular precisament per veure qui redueix més els imposts a qui més té, el contrari del que jo pens", ha assegurat.

"Ha de contribuir qui més pot al sistema perquè, si no, no hi ha una bona sanitat pública, una bona educació pública, no hi ha uns bons serveis socials, perquè els recursos surten d'on surten", ha reclamat. En aquest sentit, ha conclòs que "per tant, si tens recursos que treus dels imposts, ho has de fer de manera justa, i llavors redistribuir bé; quan redistribueixes bé els serveis públics garanteixen equitat".

stats