Política 19/11/2019

Armengol considera "una prioritat" allargar el metro fins al Parc Bit

MÉS per Menorca critica que "la demanda no justifica" aquesta inversió de 20 milions d'euros

Maria Llull
1 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, durant una de les seves intervencions en el Parlament

PalmaLa presidenta del Govern ha defensat aquest dimarts en el Parlament la inversió de 20 milions d'euros perquè el metro arribi fins al Parc Bit davant les crítiques del portaveu del grup mixt, Josep Castells, de MÉS per Menorca. "La millora del transport públic és una prioritat", ha dit Armengol, qui ha recordat que l'ampliació del metro respon al pla de mobilitat sostenible que el Govern enllestí la legislatura passada.

La presidenta també ha destacat que dos pols importants, com la UIB i el Parc Bit, "el centre d'innovació de referència", estiguin connectats. Segons Armengol, hi ha 3.000 persones que van cada dia del Parc Bit a la UIB, i disposar del metro estalviarà "400 tones de CO2". "Treure transport privat de les carreteres és una prioritat i continuarem invertint en aquesta línia", ha afegit.

Per part seva, Josep Castells ha criticat que "la demanda no justifica aquesta inversió". "Això es pot fer amb alternatives més barates i sostenibles. No és el moment per a un projecte exagerat", ha continuat el portaveu de MÉS per Menorca, qui també ha considerat que la inversió de l'Executiu serà "deficitària".

stats