Política 07/07/2020

Armengol: "La caiguda del PIB serà més suau que el 30%"

L'inici de l'activitat turística aquest juliol millora les previsions del Govern

Maria Llull
2 min
Turistes a l'Aeroport de Palma

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat aquest dimarts davant del ple del Parlament que les previsions econòmiques de l'Executiu pel que fa a la crisi del coronavirus han millorat a causa de l'inici de la temporada turística aquest juliol. "La caiguda del PIB serà més suau que el 30%", ha afirmat Armengol, encara que no ha indicat amb quines noves dades es treballa. "S'ha començat a recuperar la temporada turística el juliol i això ajuda a reactivar altres sectors", ha assenyalat la presidenta, a més de destacar que el pla de reactivació del Govern s'ha consensuat "amb els agents socials i les institucions".

Armengol ha respost una pregunta del portaveu del PP, Biel Company, el qual precisament ha criticat el pla de reactivació econòmica, que el seu partit no va signar. "Té molts de números per fracassar i generar més aturats", ha afirmat el líder popular. "És una recopilació de notes de premsa i anuncis que es varen fer la legislatura passada, mesclats amb els Acords de Bellver i amb el pressupost del 2020 aprovat abans del coronavirus", ha afegit Company, a més d'assegurar que inclou "mesures que es duen a terme des de fa anys, com les ajudes al lloguer, la neteja de torrents i la contractació de barques de neteja del litoral".

El diputat del PP ha assenyalat algunes de les mancances del pla: "Falten més ajudes directes a les nostres empreses i autònoms. Cal mobilitzar uns 900 milions d'euros i no els 150 que proposen. També manquen mesures efectives i potents d'accés a l'habitatge i ajudes a les famílies, que el setembre afrontaran un començament de curs més complicat que mai".

Per part seva, Armengol ha retret a Company la manca de participació del PP en el pla de reactivació. "Sembla que m'ha fet la pregunta per justificar l'absència del PP", ha dit. "És molt complicat no participar-hi amb propostes en aquest moment difícil. Les empreses necessiten altura de mires i no mirar-se el melic, com fa el PP", ha continuat la presidenta. "Si no ha volgut participar en segons quines reunions, i vostè i jo sabem de què parlam, és el seu problema", ha sentenciat.

stats