Política 29/04/2022

Apesteguia: "Volem anar a Madrid per reclamar el que pertoca a aquesta terra"

Ara Més, la nova formació de l'esquerra ecosobiranista de les quatre illes, s'ha presentat aquest divendres a Palma

2 min
Miquel Àngel Maria (MÉS per Menorca), Mariví Mengual (Ara Eivissa), Silvia Tur (Gent per Formentera) i Lluís Apesteguia (MÉS per Mallorca)

PalmaAquest divendres s'ha formalitzat la creació del partit Ara Més, una formació que aglutina l'esquerra sobiranista illenca i que té la voluntat d'aconseguir representació en el Congrés dels Diputats i en el Senat en les pròximes eleccions. Ara Més ajunta MÉS per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i independents d'altres àmbits, com Gent per Formentera. "Volem anar a Madrid per reclamar el que pertoca a la ciutadania d'aquesta terra: la millora social per a la majoria social. És l'escaló que ens falta per marcar l'agenda política", ha afirmat el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia.

Ara Més és la primera confluència entre les tres illes, a més d'independents de Formentera, amb vista a unes eleccions generals. Una formació que s'ha cuinat a foc lent durant els dos darrers anys i que, com ha remarcat Apesteguia, "Antoni Noguera l'ha capitanejada durant una bona part de la travessia". El coordinador ecosobiranista menorquí, Miquel Àngel Maria, ha destacat que, "amb el trencament del bipartidisme, s'esdevé una gran oportunitat per tenir presència al Congrés i al Senat". "L'objectiu no és governar Espanya, sinó condicionar polítiques del govern espanyol", ha afirmat. Això és el que estan aconseguint partits com Teruel Existe i el BNG, i és al que Ara Més aspira.

Silvia Tur, exdiputada de Gent per Formentera al Parlament balear, serà la portaveu del partit mentre s'enforteixi el projecte polític. En la presentació de la formació, ha assenyalat que "hem de deixar de veure la insularitat com un element que ens castiga i l'hem de veure com una potencialitat". "Volem parlar amb veu pròpia, traslladar les necessitats de cada illa i fer aliances a tots els nivells", ha subratllat. El coordinador de Més per Menorca s'hi ha sumat i ha aclarit que "no es vol ser la veu del Govern balear, sinó la interlocució de cadascuna de les illes". Un altre tema que la coordinadora d'Ara Eivissa, Mariví Mengual, ha volgut posar damunt la taula és "el fet de poder decidir sobre la connectivitat".

Segons ha explicat la formació en la presentació, la confluència de forces ecosobiranistes illenques tindrà un funcionament autònom, lluny de les influències dels partits que la formen. També ha deixat clar que tindrà una continuïtat més enllà de la convocatòria electoral del 2023.

stats