Política 03/11/2020

Anticorrupció demana que la directora general d'Innovació retorni el plus d'habitatge de 22.000 euros

L'organisme ha traslladat la petició a la Comissió Ètica del Govern perquè Núria Riera té un habitatge en propietat a Mallorca malgrat que està empadronada a Eivissa

Ara Balears
1 min
La directora general d'Innovació, Núria Riera, en el centre de la imatge

L'Oficina Anticorrupció ha demanat a la Comissió Ètica del Govern que la directora general d'Innovació, l'eivissenca Núria Riera, torni el plus d'habitatge de 22.000 euros que ha cobrat des que exerceix el càrrec per estar empadronada fora de Mallorca, a Eivissa, segons ha avançat El Mundo i ha confirmat l'ARA Balears. Fonts de l'organisme han explicat a aquest diari que Riera té un habitatge en propietat a Mallorca, gràcies al qual ingressa un lloguer. Com que Anticorrupció no pot reclamar directament el retorn del plus d'habitatge, ha optat per traslladar la petició a la Comissió Ètica.

Fonts de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius de Juan Pedro Yllanes (Podem), de la qual depèn aquesta direcció general, han assenyalat que "segons la llei el pot cobrar [el complement]". "No veim per què no ho ha de fer. Veim menys ètic treure una família d'una casa on viu des del 2016 i no està previst al contracte que es pugui rescindir per aquest motiu", indiquen sobre l'habitatge en propietat de la directora general, a més d'assenyalar que Riera "es va empadronar a Eivissa a principi de juny, quan encara no se sabia com es conformaria el Govern". La Conselleria també ha aclarit que es tracta d'un càrrec independent i que Riera no està afiliada a Podem.

En canvi, Anticorrupció considera que continuar empadronada a Eivissa amb una casa en propietat a Mallorca és un comportament que incompleix el codi ètic del Govern i que hauria de deixar de cobrar i retornar aquests 22.000 euros anuals que rep des del juliol del 2019, quan va ser nomenada –un mes després d'empadronar-se a Eivissa.

stats