Política 26/03/2018

Les associacions animalistes celebren l'anul·lació de la primera correguda de toros de la temporada

Aïda Gascón: "Sembla que serà Balears el bressol de la reforma més dràstica que sofrirà la tauromàquia"

Ara Balears
2 min
Les associacions animalistes celebren l'anul·lació de la primera correguda de toros de la temporada

PalmaLes organitzacions en defensa dels animals veuen amb molt optimisme l'acte del Tribunal Constitucional. AnimaNaturalis, CASInternational, Fundació Franz Weber, AVATMA i Humane Society International, entre d'altres, han celebrat la decisió de cancel·lar la correguda de toros programada per a aquest 1 d'abril a Inca.

Els animalistes s'han mostrat decebuts per l'actuació del sector taurí, que tenia l'oportunitat de demostrar la seva adaptació als nous temps i sensibilitats. "Els taurins han demostrat el seu sadisme una vegada més, prefereixen no fer corregudes que fer-les sense maltractament al toro.", sentencia Leonardo Anselmi, portaveu de la FFW.

Aïda Gascón, directora d'AnimaNaturalis a Espanya, una de les associacions que integraven la campanya Mallorca Sense Sang, considera que els taurins ja donen per perduda Mallorca: "Crèiem que Catalunya seria l'exemple a seguir, però sembla que serà Balears el bressol de la reforma més dràstica que sofrirà la tauromàquia".

Des d'AVATMA opinen que la tauromàquia ja ha mort a les Balears: "Queda per veure quin serà la decisió final del recurs, que pot tardar anys i, en aquest cas, ocorrerà com a Catalunya: quan el maltractament animal deixa d'estar normalitzat en una societat, després és molt difícil tornar-lo a instaurar".

Anna Mulà, advocada que va promoure el redactat de la llei de toros a la balear, troba lògic que s'hagi aixecat la suspensió dels cinc mesos, ja que amb l'aplicació de la llei no es posa en perill cap negoci: "El mateix Tribunal ha qualificat 'd'escassa' l'activitat econòmica relacionada amb les corregudes de toros a les Balears i a més ha recordat a l'advocat d'Estat que aquesta llei no prohibeix, sinó que regula la tauromàquia, i que aquesta és una competència autonòmica".

L'empresari taurí Manuel Hernán va expressar a través de xarxes socials que la correguda de toros a Inca de l'1 d'abril no se suspendria, però finalment va ser cancel·lada per no haver d'ajustar-se a la nova llei.

stats