Política 12/08/2014

L'ANC i Òmnium avisen que "no renunciaran" al 9-N per una sentència del TC

Els organitzadors de la V de la Diada remarquen que la consulta està "legitimada amb un ampli suport" de la societat catalana, el Parlament i el Govern

Acn
1 min
Carme Forcadell i Muriel Casals, aquest dijous en la presentació del llibre  'Per què sí a la independència?' (Deu i Onze Edicions), escrit pel periodista de l'ARA Oriol March

BarcelonaÒmnium Cultural i l'ANC han volgut deixar clar el seu suport a la idea que la celebració de la consulta del 9 de novembre és l'únic pla previst perquè el poble de Catalunya decideixi el seu futur. Les dues entitats, organitzadores de la V de la propera Diada, han assegurat que el 9-N "està legitimat amb un ampli suport a la societat catalana, al Parlament i al Govern". "De cap manera no podem acceptar que el Tribunal Constitucional (TC) condicioni una votació democràtica. La consulta és l'instrument més democràtic i transparent que tenim, i no hi renunciarem per una sentència del TC", afirmen.

Al comunicat emès conjuntament per l'Assemblea i Òmnium també han volgut puntualitzar que es mantenen "fidels a les lleis i institucions catalanes". "Una immensa majoria del Parlament va aprovar el 23 de gener del 2013 la declaració de sobirania i, en base a aquesta, és la legalitat catalana la que ha d'emparar el dret democràtic i inalienable dels catalans a decidir el seu futur polític", afirmen, després que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hagi plantejat aquest dimarts que si el TC tomba la consulta del 9-N s'haurà d'ajornar.

Per les dues entitats, a més, la millor garantia que el 9-N es pugui votar amb normalitat "és omplir els carrers el dia Onze de Setembre" amb la V que estan organitzant. "La Via Catalana 2014 ha de ser la mobilització més important de la història del país; el pas definitiu cap a la llibertat. L'11 de setembre ens conduirà al 9 de novembre", asseguren, i afegeixen per concloure que treballaran "incansablement, com fins ara, per omplir la V el dia 11 de setembre i perquè el sí a la independència guanyi a les urnes el dia 9 de novembre".

stats