Política13/09/2017

Pintades amenaçant de mort Anna Gabriel a la Universitat de València

La CUP era a la capital del País Valencià per a una xerrada sobre l'1-O

Ara

Barcelona"Tret a Anna Gabriel", "Anna Gabriel, ets una puta", "CUP mai benvinguda" o "Fora CUP". Aquestes són algunes de les frases que es poden llegir en diverses pintades que han aparegut a la Universitat de València, on aquest dimecres al vespre la diputada participarà en una xerrada sobre el referèndum de l'1-O. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que havia rebut una amenaça recent d'una dona que li desitjava que la violessin, ha condemnat les amenaces de mort, però li ha preguntat a la diputada cupaire: "Què espera".

Cargando
No hay anuncios

Arrimadas ha expressat que vol que es coneguin els responsables però ha recordat que Arran ha fet una campanya sota el lema "Assenyalem-los". Es tracta d'una iniciativa impulsada per la CUP que proposa pintar petjades vermelles davant les botigues i els centres d'estètica que, segons ells, perpetuen agressions masclistes. La líder de Ciutadans també ha carregat contra Puigdemont, a qui ha demanat "que no digui públicament que s'ha d'increpar pel carrer i perseguir aquells que no vulguin col·laborar" en el referèndum.

Les amenaces a Gabriel de la Universitat de València van acompanyades, en molts casos, de simbologia nazi.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

"De dia fiscals, de nit incontrolats. No ens deixem intimidar per les vostres amenaces. Seguirem #SensePor", ha denunciat la CUP en un tuit. "El blaverisme i el feixisme són estructures de les clavegueres de l'estat espanyol al País Valencià. Cal combatre-ho a tots els nivells", ha afegit Endavant, organització de l'esquerra independentista a la qual pertany Gabriel.

En l'acte d'aquest vespre, que porta per títol 'Referèndum 1 d'octubre. Cap a la República Catalana?', també hi participaran Joan Josep Nuet, diputat de Catalunya Sí que es Pot i membre de la mesa del Parlament, i el periodista David Segarra.

Cargando
No hay anuncios

Un dels primers a condemnar els fets ha estat el periodista Jordi Évole, que s'ha preguntat en un tuit si la fiscalia actuarà contra les pintades.