Política 30/12/2019

Armengol celebra l'acord entre PSOE i Podem i remarca la necessitat del REB

Per part seva, el secretari d'organització de Podem Illes Balears ha assegurat que amb aquest acord "el nostre país comença una etapa històrica"

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern balear, Francina Armengol

PalmaFrancina Armengol confia que un pròxim executiu central estable format per PSOE i Unides Podem accepti "una negociació lleial" que permeti que els ciutadans de l'Arxipèlag "vegin recompensat el seu esforç amb més recursos" per millorar els serveis públics.

Per la presidenta, l'estabilitat en el govern de l'Estat, que "ha de néixer de la responsabilitat i del compromís de tots", hauria de facilitar el desenvolupament de les compensacions fiscals per la insularitat previstes en el Règim Especial de Balears i l'aprovació d'un nou model de finançament autonòmic que doti de més fons les Illes, ha sostingut Armengol.

En un missatge emès per la televisió autonòmica IB3, la presidenta socialista ha subratllat que l'increment dels recursos econòmics per a les administracions públiques de les Illes és "clau" per millorar l'educació ampliant l'oferta pública de 0 a 3 anys, augmentar els serveis sanitaris i la seva qualitat, reforçar les prestacions als dependents i persones necessitades i garantir la igualtat entre sexes.

Alejandro López sobre el programa del govern espanyol: "Construirem un país més verd, més feminista i més igualitari"

Alejandro López, secretari d'organització de Podem Illes Balears, ha valorat el programa del govern de coalició entre Unides Podem i PSOE: "El nostre país comença una etapa històrica. És el primer govern de coalició de la democràcia espanyola, encara que això ja passa a altres països de la Unió Europea".

López ha destacat que "és un compromís per situar Espanya com a referent mundial en polítiques socials, que posin l'estat del benestar per davant de qualsevol qüestió". El també diputat i portaveu d'Unides Podem al Parlament de les Illes Balears ha deixat clar que "construirem un país més verd, més feminista, més sostenible, més just i, sobretot, més igualitari, on les persones vagin primer i ningú quedi enrere".

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez han presentat aquest dilluns el document referit com a Coalició progressista, que garanteix drets socials perduts amb la reforma laboral del PP. En aquest sentit, López ha destacat que "avui toca recordar els que mai es van rendir, els que van sentir moltes vegades que no es podia, els que mai van abaixar els braços i avui somriuen perquè hi ha un nou acord per a un govern progressista amb Unides Podem dins".

Per acabar, López ha assegurat que "esperam que la investidura es faci tan aviat com sigui possible. Ens hem de posar a fer feina pel bé del nostre país com més aviat millor".

stats