Política04/11/2018

Alejandro Fernández hauria destituït Quim Torra i hauria aplicat l'article 155 "des del minut u"

El futur líder del PP català creu que el president de la Generalitat "es declara en desobediència"

Europa Press

BarcelonaEl futur president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, admet que si fos president del govern espanyol "hauria destituït al minut u" el president de la Generalitat, a qui acusa de fer crides a la desobediència. "Catalunya té un president que es declara en desobediència i que, a més, fa una crida a la violència al carrer", ha criticat Fernández en una entrevista a Europa Press.

En aquest sentit, s'ha mostrat partidari d'una nova activació de l'article 155 de la Constitució "que garanteixi que, quan s'acabi l'aplicació, es torni a un escenari de respecte per les normes democràtiques i la convivència", cosa que creu que no va passar l'última vegada. "Per a mi és evident que la convocatòria d'eleccions no va portar la normalitat i el respecte per les normes. Per tant, si es tornés a aplicar s'hauria de fer amb el temps i la intensitat necessàries per garantir el respecte a la democràcia", ha plantejat.

Cargando
No hay anuncios

El diputat popular ha retret a Torra que busqués un gran acte de desobediència col·lectiva posant com a referència el referèndum de l'1 d'octubre de l'any passat i "cridant la gent a la insurrecció i a l'enfrontament al carrer amb altres catalans i les forces de seguretat, tot i que probablement ja deu tenir el viatge a Suïssa preparat per si les coses es compliquen". Fernández ho ha comparat amb Carles Puigdemont, a qui acusa de "cridar a la insurrecció i a l'enfrontament amb les forces i cossos de seguretat i a la primera de canvi se'n va anar i va fugir de la justícia".