PSIB
Política 26/01/2023

Alegría exalça la tasca del PSIB perquè les Balears tinguin "el segell del creixement econòmic"

La ministra d'Educació i portaveu del PSOE ha acudit aquest dijous a la projecció d'un documental que commemora la trajectòria del socialisme illenc

ARA Balears
2 min
Armengol i Alegría aquest dijous abans de començar l'acte

PalmaLa ministra d'Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha exalçat, aquest dijous, la tasca del PSIB per aconseguir que les Balears tinguin "el segell del creixement econòmic". Acompanyada de la presidenta del Govern i secretària general del PSIB, Francina Armengol, Alegría ha intervingut en l'acte previ a la projecció del documental Un partit per a un poble. La consolidació del socialisme a les Illes Balears: de la clandestinitat al lideratge, que s'ha projectat al CineCiutat per recordar la trajectòria de la formació a l'Arxipèlag.

La portaveu socialista a escala estatal ha subratllat "quantes dificultats es varen haver de viure en els pitjors anys de la clandestinitat, que han forjat la veritable essència del PSOE de les Balears". "Quants drets i justícia social hem estat capaços de donar als nostres ciutadans", ha reivindicat la ministra, que aquest divendres inaugura el Congrés de Formació Professional de les Balears a Inca.

Alegría s'ha dirigit a l'expresident del Govern Francesc Antich, present a la sala, que juntament amb Armengol "han aconseguit que les Balears tinguin el segell del s.XXI, en què s'aposta per l'educació i la sanitat, i amb una identitat pròpia". A la tasca d'Antich, la ministra ha atribuït les primeres idees sobre l'ecotaxa o les llistes cremallera, "que després es varen copiar a tots els territoris" d'Espanya.

Armengol, per la seva banda, ha posat en relleu aquest homenatge dels 30 anys d'història del partit a les Balears, "amb les dones i homes que han fet possible moltes coses". "Sense vosaltres i sense aquella gent que ha treballat, el nostre partit no hauria estat capaç de governar i de garantir més drets", ha indicat la dirigent balear.

A l'acte també hi han estat presents el batle de Palma, José Hila; la presidenta del Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, entre d'altres.

stats