Política 03/05/2015

Fabra lamenta les gravacions "vergonyoses" de Rus i defensa la seva suspensió

El president de la Generalitat Valenciana espera que també deixi els seus càrrecs públics

Europa Press
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en el discurs d'Any Nou d'aquest dimarts

CastellóEl president de la Generalitat i del PP valencià, Alberto Fabra, ha defensat aquest diumenge la decisió de suspendre cautelarment de militància el president del PP de la província de València, Alfonso Rus, perquè "hi ha hagut unes evidències que en altres casos no hi eren" i perquè els enregistraments "van ser vergonyosos" i "en l'actual PP no hi caben".

Així ho ha manifestat als mitjans després d'assistir a Castelló a la missa pontifical en honor a la Mare de Déu del Lledó, on ha insistit que aquestes converses, en les quals se sent Rus comptant diners i que han estat lliurades a la Fiscalia en el marc del cas Imelsa, "van ser vergonyoses per a tots els que creiem en la política, en els càrrecs públics amb vocació de servei i per poder ajudar els altres".

Fabra ha assenyalat que va parlar amb Rus "quan hi havia de parlar" i ara ha pres la decisió de la seva suspensió conforme al seu criteri "d'honestedat, honradesa i de no avergonyir cap afiliat, cap votant ni cap ciutadà de la Comunitat Valenciana".

"Aquest és el nou PP i això és el que se seguirà fent per demostrar la nostra capacitat no només de gestió, sinó també d'honorabilitat i honestedat", ha afegit.

"Responsable" amb el partit

Preguntat per la candidatura de Rus a l'Ajuntament de Xàtiva, ha afirmat que des del partit s'ha fet el que s'havia de fer i ara, amb les candidatures ja proclamades, ell ha de "ser responsable" amb el compromís que va adquirir amb el PP, un projecte del qual ha format part "durant tant de temps", i "actuar en conseqüència".

"És fora del PP, hauria de deixar pas a altres persones perquè seguissin amb aquest treball i aquest esforç compartit, gent que vol seguir treballant amb una idea de Comunitat Valenciana diferent i que no es generi cap vergonya", ha asseverat.

"L'ha de fer ell, el pas"

Davant la possibilitat que no hi renunciï, Fabra ha incidit en el fet que l'acta a la Diputació i l'Ajuntament és personal i que "l'ha de fer ell, el pas". Finalment, preguntat sobre el presumpte "complot" contra ell que denuncia Rus i del qual ha afirmat que en parlarà després de les eleccions, el president regional ha subratllat: "No ho sé, això ho haurà de dir ell, estarem tots molt atents, però abans haurà d'explicar per què era en un cotxe comptant diners".

stats