Política 26/10/2021

Alaior demana al Govern que financi l'obra dels pluvials amb fons europeus

L'Executiu autonòmic entén que ha de ser l'Ajuntament qui assumeixi el cost de les actuacions

Iván Martín
2 min
El batle d'Alaior, José Luis Benejam, s'interessa per la problemàtica dels pluvials.

ALAIOREl batle d'Alaior, José Luis Benejam, ha sol·licitat al Govern balear que financi les obres dels pluvials del municipi amb fons europeus i avisa de la perillositat que suposa la inacció administrativa per a la població. Benejam ha recordat que es va reunir el passat mes de març amb la directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Grau, per tractar aquesta problemàtica dels pluvials, i que ella mateixa entregà un estudi que plantejava diverses actuacions per reduir els efectes dels temporals, algunes de les quals eren molt costoses i inviables, segons la responsable del Govern.

L'Executiu autonòmic entén que ha de ser l'Ajuntament d'Alaior qui assumeixi el cost de les actuacions, però el batle insisteix que és el Govern qui té les competències en Recursos Hídrics: "Aquesta situació ens preocupa molt i és urgent trobar solucions, perquè tots sabem que quan plou més de l'habitual s'inunden diferents zones del municipi i existeix un risc seriós de lamentar danys personals en el futur". E ha afegit: "el Govern té una oportunitat d'or que no pot deixar escapar de complir amb el seu compromís i la seva responsabilitat mitjançant els fons europeus".

De la mateixa manera, l'Ajuntament insta el Govern a solucionar el conflicte que aquesta administració ha creat amb diferents propietaris d'Alaior, als quals, en el seu moment, va llogar diferents solars mentre se cercava una solució definitiva a la problemàtica dels pluvials. El pagament dels lloguers estipulats als contractes han arribat a acumular fins i tot anys de demora. Fins i tot, en un dels terrenys llogats s'hi va fer una gran excavació, fins on arriba tota l'aigua de la zona quan hi ha grans precipitacions al poble. El 2019 el Govern va donar per rescindit unilateralment l'acord de lloguer i deixà de pagar les quantitats econòmiques estipulades. Així i tot, en cap moment va arranjar el gran forat construït, fet que la família ha denunciat en nombroses ocasions.

stats