Política 24/11/2021

Alaior demana al Consell que revisi el PTI per reduir l'alçària dels hotels de Son Bou

A canvi, vol deixar que Melià empri dos solars adjacents de la seva propietat

Iván Martín
1 min
Els edificis de l'hotel de Melià a Son Bou.

ALAIOREl batle d'Alaior, José Luis Benejam, ha instat aquest dimecres el Consell de Menorca a revisar el Pla Territorial Insular (PTI) per tal de rebaixar l'alçària de l'hotel Melià a la urbanització de Son Bou. Tant és així que el màxim responsable municipal considera que s'està davant "una oportunitat" per resoldre el conflicte urbanístic i paisatgístic en aquesta zona turística.

Benejam explica: "No podem deixar escapar aquesta oportunitat perquè des de l'Ajuntament sempre hem apostat per un turisme sostenible", i afegeix: "Hem proposat a l'oposició (Junts per Lô) sol·licitar al Consell la revisió del PTI i permetre que la cadena hotelera pugui construir en dues parcel·les adjacents de la seva propietat per rebaixar l'altura dels edificis".

El batle ha assenyalat que amb aquesta revisió s'eliminarien "un bon nombre de plantes", que serien desplaçades a les parcel·les de 15.567 i 11.575 metres quadrats respectivament. A més, José Luis Benejam ha recordat que Melià "va dir en el seu moment que ho veia factible". Per tot plegat, ha demanat al Consell un esforç: "No val la pena un esforç tècnic i polític per revisar el PTI si amb això podem rebaixar significativament el nombre de plantes que tenen les torres?".

stats