Política 06/02/2019

L'Ajuntament de Ciutadella és el més transparent de Balears en poblacions de més de 15.000 habitants

A la classificació genèrica que inclou tots els consistoris del país, el ciutadellenc és el tretzè d'un total de 546 entitats locals avaluades

Ivan Martín
1 min
El consistori liderat per PSM-Més per Menorca, PSOE i Podem ha aconseguit ser un referent en transparència.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella ocupa la primera posició en transparència entre els consistoris de més de 15.000 habitants de les Balears, segons publica l'empresa Dyntra, que examina de manera constant el grau de transparència d'institucions, empreses públiques i partits polítics.

Ciutadella obté un 86,25% dels indicadors validats, i se situa per damunt de la mitjana de Balears, que representa el 41,63%, així com del conjunt de l'estat espanyol, amb un 35,53%. A més, l'Ajuntament que dirigeix Joana Gomila aconsegueix 138 indicadors d'un total de 160 avaluats. A la classificació genèrica que inclou tots els consistoris del país, el governat per PSM-MÉS per Menorca, el PSOE i Podem és el tretzè d'un total de 546 entitats locals avaluades.

El regidor de Transparència de l'Ajuntament de Ciutadella, Sergi Servera, ha destacat "l'esforç que s'ha fet durant aquest mandat". Servera recorda que "realment ens vam trobar un desert en aquesta matèria i hem capgirat la situació fins a situar-nos en una posició referent. Ara, el repte és encara més gran, ja que per mantenir aquest grau de transparència resulta imprescindible inserir els mecanismes i els protocols a l'hora de publicar la informació en els engranatges de la institució mateixa, per tal que el fet d'assolir-ne un major o menor grau no depengui de la voluntat de l'equip o del regidor de torn, sinó que cal que tot l'Ajuntament interioritzi la importància de ser transparents cap a la ciutadania, no com un detall cap al ciutadà, sinó com una obligació inexcusable".

stats