Política 17/12/2019

Ciutadella exigeix per unanimitat a Aena la construcció de la torre de control

Dubten de la viabilitat del sistema de control remot que pretén desenvolupar l'ens aeroportuari

Ivan Martin
1 min
Els partits polítics de Ciutadella demanen a Aena la construcció d'una nova Torre de Control que garanteixi l'operativitat.

MaóTots els partits polítics que configuren l’Ajuntament de Ciutadella aprovaran aquest dijous en el ple una proposta conjunta que insta Aena a executar les obres de construcció de la torre de control convencional a l’aeroport de Menorca. Cal recordar que aquest projecte, inicialment previst i pressupostat en el Dora, el Document de Regulació Aeroportuària, ha passat a un segon pla després de la decisió de l’òrgan gestor d’implantar un sistema de control remot.

La proposta del consistori ciutadellenc, signada pels portaveus de PSM - Més per Menorca, PSOE, Gent per Ciutadella, Partit Popular i Ciutadans, rebutja el pla pilot de sistema de control remot i sol·licita als responsables d’Aena que expliquin els detalls de la proposta als representants dels treballadors a l’aeroport de Menorca, així com la seva implementació. A més, insten el Ministeri de Foment a oferir la tecnologia i el personal necessari, en el supòsit que descartin la construcció de la torre de control convencional i desenvolupin el sistema de control remot.

Finalment, l’Ajuntament de Ciutadella exigeix garanties d’operativitat de la instal·lació aeroportuària menorquina, especialment els mesos de temporada alta, i recorda que l’illa no pot quedar aïllada en cas de fallida. Mentrestant, el sindicat CCOO - Grup Aena continua esperant la resposta del president i conseller delegat del gestor públic, Maurici Lucena, a qui es va traslladar la setmana passada la intranquil·litat del personal aeroportuari i les possibles conseqüències de la posada en marxa d’un sistema que no disposa de les eines adequades a l’illa.

stats