Política 04/07/2018

Aina Calvo és la nova directora de l'Agència Espanyola de Cooperació

L'exbatlessa de Palma ja va ser subdirectora general de Cooperació durant el govern de Zapatero

Ara Balears
1 min
Aina Calvo és el tercer alt càrrec de les Illes al Govern de Sànchez

PalmaL'exbatlessa de Palma Aina Calvo ha estat nomenada nova directora de l'Àgència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) pel Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, segons ha confirmat el PSIB en una nota en la qual celebra aquesta decisió.

El nomenament ha estat confirmat pel consell rector de l'AECID i suposa la tercera incorporació de socialistes de les Balears al govern que presideix Pedro Sánchez, després de les de Carmen Orte i Bel Oliver.

"Els socialistes de les Illes destaquen la gran preparació de Calvo per a aquest nou repte d'impulsar la cooperació internacional. La proposta de nomenament l'han feta el ministre d'Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell; el secretari d'Estat de Cooperació Internacional i Iberoamèrica i el Carib, amb Juan Pablo de Laiglesia i González de Peredo", destaca la nota del PSIB.

Aina Calvo (Palma, 1969) és llicenciada en Filosofia i Lletres (1992), doctora en Ciències de l'Educació (1997) i professora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears. A més de batlessa de Palma del 2007 al 2011, ha estat diputada socialista al Parlament balear (2003-2004) i, entre el 2004 i el 2006 també, va formar part del Ministeri d'Exteriors com a subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural Exterior.

En el comunicat, els socialistes van encoratjar Aina Calvo, igual que la resta dels socialistes de les Illes que formen part de l'estructura de govern de Pedro Sánchez, com Carmen Orte i Bel Oliver, "a treballar per continuar fent realitat el canvi a Espanya com feim a les Balears".

stats