CRISI AL PP
Política 10/04/2015

Aguirre creu que Rajoy ha de parlar també de lleis ideològiques i no només "vendre allò positiu"

L'alcaldable del PP per Madrid diu que encara "queden set mesos" per modificar lleis com la de la Memòria Històrica o la de l'Educació per a la Ciutadania

Europa Press
2 min
ESPANYA I LLIBERTAT  Són els dos pilars que repeteix sovint Aguirre per definir la seva política. L'espanyolitat queda clara en les polseres que llueix sempre.

MadridLa presidenta del PP de Madrid i candidata a l'alcaldia de la capital espanyola, Esperanza Aguirre, s'ha tornat a desmarcar de la línia oficial del seu partit i ha assenyalat aquest divendres que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha de parlar també de les "lleis ideològiques de Zapatero" que s'haurien d'haver canviat, a més a més "vendre allò positiu" com la millora de l'economia.

En declaracions a RNE ha indicat que encara "queden set mesos" per canviar aquestes lleis, i ha mencionat la de la Memòria Històrica o la d'Educació per a la Ciutadania. Sobre l'avortament, una altra de les legislacions modificades pel darrer executiu socialista, l'alcaldable per Madrid ha indicat que cal permetre l'objecció de consciència als metges i infermeres, però que això no pot donar-se si l'avortament és un dret, de manera que aquest punt s'ha de canviar. No pretén "portar a la presó els que avorten", però creu que l'avortament no és un dret sinó "un fracàs de la dona i de l'home".

Preguntada per la seva relació amb el president del seu partit, Aguirre ha assegurat que no està "enfrontada" amb Rajoy. També ha reiterat que pensa que el PP no està en el seu "millor moment" perquè "no hi ha més que veure les enquestes i les eleccions". Ella, que assegura haver passat per "tots els moments del partit", creu que és així. "És una veritat com un temple i el que ho negui haurà d'explicar-ho amb xifres", ha postil·lat.

Sobre el seu incident de trànsit a la Gran Via, ha tornat a reconèixer que va fer una cosa "molt mal feta" i que ha demanat disculpes per això i ha instat a que qui hagi estat "respectuós amb totes les lleis de trànsit i sigui conductor habitual a Madrid, que ho digui". "Si fos en cotxe oficial, no m'hauria passat això", ha sentenciat.

stats