Política03/08/2020

Les agrupacions d'electors de Menorca rebutgen que Madrid s’apropiï del superàvit municipal

No entenen per què els doblers dels ciutadans han d'anar a altres administracions

Ivan Martin

MaóLes agrupacions d’electors de Menorca han expressat aquest dilluns en un comunicat conjunt la seva preocupació per l’última proposta que el govern espanyol ha traslladat a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que consisteix a permetre la utilització només d’un 35% del superàvit acumulat, decisió que qualifiquen d’”injusta i ineficaç”.

La proposta del Ministeri d’Hisenda permetrà als ajuntaments emprar el 35% del superàvit acumulat per invertir-lo en polítiques socials, de mobilitat, de desenvolupament sostenible i de cultura. La resta, el 65%, se’l quedaria el govern espanyol i el tornaria en un termini de deu anys.

Cargando
No hay anuncios

Les agrupacions que signen el manifest, Ara Maó, Som Es Castell, Junts per Lô, l’Entesa de Ferreries, l’Entesa d’Es Mercadal i Volem Sant Lluís, consideren la proposta “inacceptable” i creuen que aquests recursos generats pels ciutadans no poden servir per finançar altres administracions. A més, recorden que des de fa anys exigeixen la derogació de la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, coneguda com a llei Montoro.

D’altra banda, reclamen que els ajuntaments sanejats puguin disposar plenament dels seus superàvits per destinar-los a polítiques en favor dels seus ciutadans. Finalment, adverteixen de l’”error” i “perillositat” de la proposta de l’executiu de Pedro Sánchez, que “deixarà els consistoris sense unes quantitats de doblers imprescindibles per fer front a les necessitats més urgents dels seus residents”.